Audi R8 Spyder is open sensatie, maar duurder dan je huis

De nieuwe Audi R8 Spyder V10 is natuurlijk één van de mooiste sensaties van open rijden. Zijn atmosferische 5.2 FSI-motor levert een vermogen van 397 kW/540 pk en een koppel van 540 newtonmeter, waarmee de high-performance sportwagen in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert.

De topsnelheid bedraagt liefst 318 km/h. Dit betekent dat de R8 Spyder niet alleen krachtiger, maar ook sneller is dan zijn voorganger. De prestaties gaan vergezeld van het unieke en kenmerkende geluid van de atmosferische V10-motor.

50 procent stijver

Het nieuw ontwikkelde Audi Space Frame levert eveneens een bijdrage aan het hogere prestatieniveau. Het is voorzien van met elkaar verbonden componenten van aluminium en met koolstofvezel versterkt kunststof. De torsiestijfheid is met 50 procent verbeterd ten opzichte van het vorige model, het leeggewicht bedraagt slechts 1.612 kilo.

Zowel de intelligente lichtgewicht constructie als de vrijloopfunctie verlagen het verbruik: in vergelijking met het vorige model verbruikt de nieuwe Audi R8 Spyder V10 tien procent minder brandstof.

De zeventraps S tronic transmissie schakelt razendsnel en draagt het vermogen over aan het nieuw ontwikkelde Quattro-systeem. De elektrohydraulische lamellenkoppeling verdeelt het koppel volledig variabel aan de hand van de rijomstandigheden: maximaal 100 procent kan aan de voor- of achterwielen worden afgegeven in extreme situaties.

Audi R8 V10 Spyder Quattro geel 2017 08

Standaard met Audi virtual cockpit

Het volledig digitale 12,3 inch display van de Audi virtual cockpit toont alle relevante informatie aan de hand van uitgebreide 3D-graphics. Een speciale ‘performance view’ toont informatie met betrekking tot het koppel, het vermogen, de olie- en bandentemperatuur alsmede rondetijden en G-krachten.

De R8 Spyder is het eerste model waarin geselecteerde mobiele telefooncontent direct op de Audi virtual cockpit kan worden weergegeven via de Audi smartphone interface.

De Audi R8 Spyder V10 wordt grotendeels met de hand gebouwd in de speciaal hiervoor ingerichte fabriek ‘Audi Böllinger Höfe’ in de buurt van Neckarsulm. Het model is nu te bestellen bij de Nederlandse Audi R8-dealers en staat daar eind oktober 2016 in de showroom.

Audi R8 V10 Spyder Quattro geel 2017 16 Audi R8 V10 Spyder Quattro geel 2017 15 Audi R8 V10 Spyder Quattro geel 2017 21 Audi R8 V10 Spyder Quattro geel 2017 22

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: