Audi RS Q3 Performance met extra powerrrrrrrr

Met de recente facelift van de Q3 kreeg de snelste variant, de RS Q3, er van Audi al zo'n 30Pk bij waardoor het totale vermogen op 340Pk uitkwam.

Kennelijk was dat nog niet genoeg, want nu presenteert het merk de RS Q3 in de Performance-uitvoering, met een vermogen van 367Pk en een trekkracht van 465Nm. Het zal je niet verbazen dat de 2,5-liter vijfcilinder in de RS3 Sportback over dezelfde specificaties beschikt.

Een en ander wordt bereikt door het monteren van een geoptimaliseerde brandstofpomp en een nieuwe waterkoeler. De sprint naar de 100 km/h is dankzij dit alles in slechts 4,4 seconden afgerond en de topsnelheid is niet begrensd op 250 km/h, waardoor er desgewenst tot 270 km/h doorgetrapt kan worden.

Static photo, Colour: Ascari blue metallic

Buiten het extra vermogen in het vooronder krijg je met de Performance-upgrade ook een aangepaste S-tronic automaat en een met een vergrootglas aangepast exterieur dat zich toont aan de iets grotere luchtinlaten vooraan en de iets anders vormgegeven achterbumper.

De RS Q3 Performance wordt in het volgende kwartaal leverbaar. Een prijs is nog niet bekend, maar bij onze Zuiderburen kost 'ie met een vanafprijs van 63.774,- euro rond de 5 mille meer dan de normale versie.

Cockpit Interior Static photo, Colour: Ascari blue metallic Static photo, Colour: Ascari blue metallic Static photo, Colour: Ascari blue metallic Dynamic photo, Colour: Ascari blue metallic Dynamic photo, Colour: Ascari blue metallic Dynamic photo, Colour: Ascari blue metallic

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: