Audi S3 Sportback kost halve euroton

Audi’s snelste A3, de S3 Sportback is nu te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. De prijzen beginnen bij € 49.900,- voor de versie met handgeschakelde zesbak, de S-Tronic automaatversie kost minimaal 51.270,- euro. De levering start in September.

De 2.0 TFSI van de Audi S3 Sportback levert een vermogen van 300Pk en een koppel van 380Nm (tussen1.800-5.500 tpm). Om dat vermogen ook te laten horen wordt in de dynamic-mode de uitlaatsound extra aangezet.

De S3 acceleert in 5,0 seconden naar de 100 km/h met de S-Tronic automaat, de handgeschakelde zesbak doet er 0,1 seconde langer over. Uiteraard komen deze tijden tot stand dankzij launch control.

Het gemiddelde verbruik voor de versie met S-Tronic bedraagt 6,9 l/100 km (zesbak: 7,0 l/100 km). Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 159 en 162 g/km. Vergeleken met zijn voorganger is de S3 Sportback 1,5 liter per 100 kilometer zuiniger. Dit komt onder meer door de Audi ultra lichtgewicht bouwwijze. Dit levert een gewichtsbesparing van 70 kg op - de basisversie weegt 1.445 kg.

Audi S3 Sportback

Naast het relatief lage gewicht dragen ook de sportief afgestemde quattro-vierwielaandrijving, het verlaagde sportonderstel, de optimale gewichtsverdeling en progressive steering met variabele overbrenging (standaard) bij aan de zeer hoge mate van rijdynamiek. Audi drive select is standaard. Hiermee kan de bestuurder een eigen set-up kiezen. Het spectrum varieert van Efficiency en Comfort tot Auto en Dynamic.

Standaard beschikt de S3 onder meer over 18”-inch lichtmetalen velgen, een multifunctioneel sportstuur (met leer bekleed en afgevlakt), Xenon verlichting, licht-/regensensor, lichtpakket, sportstoelen, stoelbekleding met een combinatie stof en leder (parelnappa), Audi sound system, aluminium afwerkingaccenten en diefstalarm.

Audi-S3-Sportback-2013-006

Specifieke extra’s voor de S3 Sportback zijn rode remzadels met S3-logo, de kristaleffect-kleuren Panterzwart en Estorilblauw en de Audi design selectie-kleur corsorood. Ook zijn er diverse 18”-inch lichtmetalen velgen beschikbaar (dubbelspaaks ster design of 5-arm rotor matzwart).

De Audi S3 Sportback is er ook in Pro Line plus-uitvoering. De standaarduitrusting wordt dan uitgebreid met MMI navigatie plus, parkeerhulp achter, Bang & Olufsen sound system, LED-koplampen (uniek in deze klasse), Audi Connect en interieurelementen mono.pur. De Pro Line plus-uitvoering is verkrijgbaar voor een meerprijs van € 4.500,-.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: