Audi S6 en S7 lauw ontvangen en van prijskaartje voorzien

Tussen alle bedrijvigheden door presenteerde Audi zo’n twee en een halve maand geleden de nieuwe S6 en S7 Sportback die tot ieders verbazing een dieselmotor in het vooronder hadden liggen.

Op z’n zachtst gezegd opmerkelijk aangezien beide modellen in de Verenigde Staten, Azië en in het Midden-Oosten in de vorm van de uit de RS4 bekende 2,9-liter TFSI wel over een dikke benzinemotor onder de kap schikken. Die beschikt dan over 450pk en 600Nm trekkracht in plaats van de 350pk sterke diesel.

In mijn ogen is dat meteen de reden dat zowel de S6 als de S7 nogal lauw zijn ontvangen en ik verwacht dan ook dat het niet lang zal duren voordat Audi overstag zal gaan en de benzineversie hier ook zal aanbieden.

Het nieuwe dieselhart levert zoals vermeld dus zowel in de S6 als in de S7 350pk en 700Nm koppel. Hoewel de 3.0 TDI in de basis bekend is uit de 286pk sterke 50 TDI-modellen is er in de S-versies iets bijzonders aan de hand. Het is namelijk voor het eerst dat Audi een elektrische compressor koppelt aan het 48V-systeem van de auto. Ook deze drie sportievelingen zijn dus voorzien van mild hybrid-techniek.

Schakelen gaat door middel van een achttrapsautomaat, die het vermogen via Audi's Quattro-systeem over alle vier de wielen verdeelt. De S6 Limousine is in staat om in 5 tellen naar een snelheid van 100 km/h te sprinten. De S6 Avant en de S7 Sportback hebben 5,1 seconden nodig voor dezelfde klus. De topsnelheid is in alle drie nieuwkomers begrensd op 250 km/h.

Voor de S6 Limousine vraagt Audi een bedrag van € 107.550,-, logischerwijs fors minder dan de € 127.000 die op het prijskaartje van de vorige S6 stond geschreven want laten we eerlijk zijn Audi, je krijgt ook gewoon minder. Vooral minder beleving.

Voor de volledigheid meld ik je nog even dat de S6 Avant minimaal 111.750,- euro moet opbrengen en dat de S7 Sportback daar met ruim 121 mille nog een schepje bovenop doet. Verdere details vind je hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: