Audi stelt prijs Q7 e-Tron plug-in hybride vast op 85.000,- euro

Een auto waar zakelijk rijdend Nederland vol verwachting naar uitkijkt is de nieuwe Audi Q7 e-Tron.

De e-Tron is Audi's eerste diesel-hybride en daarmee natuurlijk enorm interessant voor de zakelijke markt, vooral vanwege zijn bijtelling van 15% in 2016.

Concurrent BMW gaat dat met de X5 PHEV niet voor elkaar krijgen (21% dus vanaf volgend jaar) en lijkt mede gezien het feit dat ook de Volvo XC90 Twin Engine op 15% uitkomt bij voorbaat al kansloos. Beide modellen maken overigens gebruik van een benzinemotor in combinatie met een elektromotor, veelrijders zouden dus zomaar de Audi boven de Volvo kunnen verkiezen.

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro

Ware het niet dat de Audi over ‘slechts’ 374Pk beschikt, in tegenstelling tot de Volvo die 407Pk onder de kap tot z’n beschikking heeft.

Anyway, de Q7 e-Tron Quattro gaat 85.000,- euro kosten, de Volvo kost met een vanafprijs van 75.995,- euro zo’n 9 mille minder. En dat is een smak met geld. Zeker als je weet dat het Pro Line Plus-pakket en het S-Line pakket je nog eens respectievelijk 6.400,- en 6.900,- euro armer maken.

Audi is er overigens van overtuigd dat de Q7 e-Tron een succes wordt, dus bestellen kan al met ingang van vandaag. Meer info hier.

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: