Audi Tradition showt cabriolets en roadsters tijdens Techno Classica

De Techno Classica die vanaf aanstaande donderdag z'n poorten voor het grote publiek opent, geldt onder kenners als de absolute start van het klassiekerseizoen. Bij Audi Tradition staan dit jaar cabriolets en roadsters in het middelpunt van de belangstelling.

Een jubileum is de aanleiding voor het thema van de Audi-presentatie van dit jaar, want 80 jaar geleden ontstond de lijn van sportieve roadsters van Auto Union. Door het samengaan van de merken Audi, DKW, Horch en Wanderer tot Auto Union AG in 1932 werd sportiviteit een belangrijke merkwaarde.

?Nach oben offen?: Audi mit Cabrios auf Techno Classica

Voor elk merk werd daarom een open tweezitter ontwikkeld, die allemaal in 1935 hun opwachting maakten. Audi presenteert drie van deze sportwagens op de ‘Techno Classica’: de Audi Front 225 Roadster, de DKW F 5 Roadster en de Wanderer W 25 K met zescilinder-compressormotor.

Ook modernere cabriolets te zien
Daarnaast toont Audi tijdens de ‘Techno Classica’ nog diverse andere interessante modellen, zoals de Auto Union 1000 Sp Roadster uit de jaren zestig, duidelijk geïnspireerd op de vormgeving van de Amerikaanse automobielindustrie; de NSU Wankel Spider en de Audi 100 LS Cabriolet uit 1969. Ook een Audi Cabriolet uit 1999 en een Audi TT Roadster uit hetzelfde jaar zijn te bewonderen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: