Audi voorziet Sport Quattro van een update: laserlicht

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas die vanaf 6 Januari haar deuren opent lijkt voor de autofabrikanten een steeds belangrijker evenement te worden.

Audi presenteert tijdens de CES namelijk een nieuwe versie van de Sport Quattro. Eerder zagen we ‘m al in het wit of geel en nu dus in het rood met als belangrijkste toevoeging koplampen die een mix van Matrix-LED- en lasertechnologie gebruiken. Diezelfde technologie zal het Duitse merk overigens ook tijdens verschillende races met de R18 E-Tron Quattro, waaronder Le Mans, inzetten.

Het grote voordeel van lasertechnologie is de lichtopbrengst, die is namelijk twee keer zo groot als die van de huidige LED-technologie en de straal schijnt ook ongeveer twee keer zo ver. Groot nadeel is nog de warmte die de lasers genereren, dat komt de reflectoren niet ten goede maar daar wordt, niet alleen door Audi maar ook door BMW, hard aan gewerkt.

Audi Sport Quattro Laserlight Concept rood 2014 02

Bij deze versie van de Sport Quatttro bevat iedere koplamp twee lichtelementen waarvan de buitenste van LED’s en de binnenste van laserdiodes gebruik maakt.  Verder is het MMI systeem onder handen genomen en voorzien van de laatste nVidia Tegra30 grafische processor om de nodige graphics in 3D op de verschillende display’s te kunnen weergeven.

Audi Sport Quattro Laserlight Concept rood 2014 01

De Audi Sport Quattro Laserlight Concept is 4,60 meter lang en heeft een wielbasis van 2,78 meter. De concept-car is 1,96 meter breed en 1,39 meter hoog.

Uiteraard is de aandrijflijn nog dezelfde als die van de “gele versie”. Onder de kap ligt dus een 4,0-liter V8 TFSI benzinemotor met een vermogen van 560PK die gekoppeld is aan een elektromotor met een vermogen van 150Pk. Het piekvermogen van de aandrijflijn is 700 pk, het maximumkoppel 800 Nm. Het gemiddeld verbruik komt volgens Audi uit op 2,5 l/100 km en dat is niet slecht voor een auto die 1.850 kilogram weegt.

Grote vraag is natuurlijk, komt 'ie nou wel of niet?

Audi Sport Quattro Laserlight Concept rood 2014 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: