Audi wil voor de 14e keer scoren op Le Mans

Aanstaande zaterdag en zondag, 13 en 14 juni, vindt de 83e editie van de 24 Uur van Le Mans plaats. Audi wil zijn zegereeks in de zwaarste lange-afstandsrace ter wereld voortzetten. Sinds 2010 hebben sportwagens met de vier ringen de klassieke race vijf maal op rij gewonnen. In totaal streeft Audi dit jaar naar de 14e overwinning bij de 24 Uur van Le Mans. Een belangrijke factor in het totale concept van de hybride Audi R18 e-tron quattro is dit jaar de efficiëntietechnologie Audi ultra.

Voor Audi is Le Mans de zwaarste test voor zijn technologieën. Zo was Audi in 2006 de eerste fabrikant die de race met een dieselmotor won. Ook zorgde Audi in 2012 voor de eerste overwinning met hybridetechnologie. Tot op de dag van vandaag is de diesel-elektrische aandrijving van Audi in Le Mans ongeslagen. Het is ook de zuinigste aandrijving: geen andere van de vier deelnemende fabrikanten in de LMP1-klasse heeft zo weinig brandstofenergie nodig als Audi.

In Spa was de nieuwe Audi R18 e-tron quattro in de kwalificatie zeven en in de race vier seconden per ronde sneller dan vorig jaar, en dat terwijl hij nu 2,8 procent minder brandstof mag verbruiken. De verbeterde V6 TDI-motor, het nu twee keer zo krachtige hybridesysteem en vooral het aerodynamisch geoptimaliseerde totaalpakket laten zien wat het ultra-principe in huis heeft.

Audi R18 e-tron quattro #7 (Audi Sport Team Joest), Marcel Fässler, André Lotterer, Benoît Tréluyer

Sterke rijders, ervaren team
Naast de technische kwaliteiten vertrouwt Audi ook op de uitzonderlijke prestaties en de inzet van de coureurs. Fässler, Lotterer en Tréluyer hebben de 24 Uur van Le Mans in de afgelopen vier jaar drie keer samen voor Audi gewonnen. Zij rijden met startnummer 7. De auto met startnummer 8 wordt bestuurd door Loïc Duval (F), twee jaar geleden winnaar, plus Oliver Jarvis (GB) en Lucas di Grassi (Br).

De coureurs in de Audi R18 e-tron quattro met het startnummer 9 zijn Filipe Albuquerque (P), Marco Bonanomi (I) en de nieuwe aanwinst René Rast (D). Voor de inzet van de auto’s rekent Audi net als in de afgelopen jaren op het succesvolste Le Mans-team aller tijden, het Audi Sport Team Joest. Het team van Reinhold Joest kan bogen op 15 overwinningen in de 24 Uur van Le Mans.

Audi R18 e-tron quattro #7 (Audi Sport Team Joest), Marcel Fässler, André Lotterer, Benoît Tréluyer Audi R18 e-tron quattro #8 (Audi Sport Team Joest), Lucas di Grassi, Loïc Duval, Oliver Jarvis Audi R18 e-tron quattro #9 (Audi Sport Team Joest), Filipe Albuquerque, Marco Bonanomi, René Rast

Nederlandse inbreng
Evenals in de afgelopen jaren is er bij het Audi Sport Team Joest opnieuw sprake van een grote Nederlandse inbreng. Er zijn dit weekeinde maar liefst zes Nederlandse technici voor Audi in Le Mans actief. Aan de Audi met startnummer 9 werken Louis in de Rijp (42) uit Venlo, die voor de elfde maal in Le Mans actief is, Arno Spaans (38) uit Hedel, voor de zesde keer in Le Mans, en Nard Lenssen (30) uit Utrecht, die voor de vierde maal actief is.

Nico Kunzler (31) uit Venray, voor de derde keer in Le Mans, en Erwin Houbraken (31) uit Uden, die er voor de vierde keer bij is, maken deel uit van het team van Audi nummer 8 en Johan Versteegt (36) uit Wezep, die zijn tweede 24 Uur van Le Mans beleeft, werkt aan de Audi met nummer 7.

Nieuwe smartphone-app Audi Sport
Precies op tijd voor de 24 Uur van Le Mans presenteert Audi ook de nieuwste versie (3.0) van de Audi Sport app voor smartphones met iOS- en Android-besturingssysteem. De app levert actuele informatie over het FIA WEC, de DTM, GT-racerij, de nieuwe Audi Sport TT Cup en het volledige autosportprogramma van Audi.

De integratie van social media speelt een belangrijke rol. Hiermee kunnen gebruikers direct de laatste tweets van het Twitter-kanaal van Audi Sport oproepen en selecteren aan de hand van individuele hashtags. De app is gratis beschikbaar via de App Store en Google Play.

Audi R18 e-tron quattro #8 (Audi Sport Team Joest), Loïc Duval, Lucas di Grassi, Oliver Jarvis

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: