Audi's toekomst: A3 e-Tron plug-in hybride is je lease-auto van morgen

Audi introduceert op de autotentoonstelling van Genève de A3 e-tron. Deze A3 maakt gebruik van plug-in hybride technologie en geeft een voorproefje voor wat ons op dat gebied vanuit Audi allemaal te wachten staat.

De Audi A3 e-tron maakt gebruik van een gemodificeerde 1,4-liter TFSI benzinemotor met een vermogen van 150Pk. De maximale trekkracht van de TFSI is beschikbaar tussen 1.750 en 4.000 toeren per minuut.

Aan deze motor wordt via een speciale koppeling een 102Pk sterke elektromotor gekoppeld waarvan het maximale koppel direct beschikbaar is tot 2.000 toeren per minuut.

Audi A3 e-tron

De elektromotor is geïntegreerd in de nieuw ontworpen zestraps e-S tronic-transmissie, die de aandrijfkracht overbrengt op de voorwielen. Het zogenaamde systeem (totale) vermogen bedraagt daarmee 204Pk en het maximale koppel 350 Nm.

Hiermee is naast een sprint van 0-100 km/h in slechts 7,6 seconden ook een topsnelheid van 222 km/h mogelijk. Volgens de ECE-norm voor plug-in hybrides komt het verbruik met deze combinatie uit op slechts 1,5 l/100 km.

Dit komt overeen met een gemiddelde CO2-uitstoot van 35 g/km. En dat is weer goed voor een bijtelling van, jawel, nul procent.

Audi A3 e-tron

De Audi A3 e-tron kent verschillende aandrijfmogelijkheden: uitsluitend met benzinemotor, uitsluitend met elektromotor of de hybride-modus waarbij de elektromotor de benzinemotor aanvult, bijvoorbeeld als er veel vermogen wordt gevraagd (boosting).

In elektrische modus is de topsnelheid van de A3 e-tron begrensd op 130 km/h. Hij is dan goed voor een actieradius van maximaal 50 km. Op het moment dat de bestuurder het gaspedaal loslaat, worden beide motoren uitgeschakeld (gliding). Zo wordt het remmende effect van de motoren voorkomen.

Audi A3 e-tron

Mooi hoor allemaal, maar wij willen maar 1 ding weten: wanneer worden die velgen leverbaar op de normale A3, Audi?

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: