Audi’s zuinigste productiemodel ooit geprijsd: de A3 1.6 TDI Ultra

Audi heeft de prijzen bekend gemaakt van de A3 1.6 TDI ultra, het zuinigste productiemodel dat het merk ooit bouwde. De prijzen beginnen bij € 25.950,- voor het instapmodel en van die prijs moet de concurrentie waarschijnlijk wel even slikken.

Die concurrentie bestond tot nu toe voornamelijk uit de Renault Mégane maar daar waren de Volkswagen Golf BlueMotion, Skoda Octavia, Seat Leon Ecomotive en Volvo V40 D2 al bijgekomen. En nu dus ook de Audi A3, het enige premium merk binnen de 14% bijtellingsklasse die ook nog eens hetzelfde geprijsd is.

Standaard beschikt de A3 Ultra over zaken als airconditioning, een MMI radio-installatie en elektrisch bedienbare ramen.Naast de driedeurs uitvoering komt de nieuwe A3 1.6 TDI Ultra ook beschikbaar als Sportback. De laatste beschikt over dezelfde 110Pk sterke 1.6 TDI maar verbruikt 3,3 l/100 km en stoot 88 g CO2/km uit.

Kenmerkend voor de A3 1.6 TDI Ultra zijn de banden met lage rolweerstand (205/55 R 16), het vijftien millimeter verlaagde onderstel en de S-line dorpelverbreders die voor een lagere luchtweerstand zorgen. Zowel de driedeurs versie als de Sportback is als e-Edition verkrijgbaar. Op basis van Attraction Pro Line plus beschikt deze uitvoering onder andere over een Audi soundsystem, mistlampen, licht- en regensensor, MMI navigatie plus en Audi connect.

De Audi A3 1.6 TDI Ultra is de eerste van een reeks extra zuinige modellen die de aanduiding ultra krijgt. In de toekomst lanceert Audi meer zuinige ultra-modellen met zowel TDI- als TFSI-motoren. De nieuwe A3 1.6 TDI Ultra is in Nederland leverbaar vanaf 25.950,- euro.

De driedeurs e-Edition heeft een vanafprijs van 29.990.- euro en de e-Edition Sportback kost minimaal 30.690,- euro. Hij staat vanaf eind September bij de Nederlandse Audi dealers, bestellen kan per direct. Meer info vind je hier.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: