Automobiele porno: setje van Aston Martin ter ere van James Bond

Vijftig jaar geleden hield Sean Connery het voor gezien als James Bond en werd een zekere George Lazenby zijn opvolger. Hij speelde dus de rol van de Britse geheimagent in On Her Majesty's Secret Service. Dat werd echter geen succes, want in de Bond daarna loste Connery de Australiër weer af.

Niemand weet meer hoe Lazenby er uit ziet, maar de Aston Martin DBS waar Lazenby in reed is één van de meest iconische Bond-auto’s. Nu wil het feit de Britse sportwagenbouwer tegenwoordig weer een DBS in het gamma heeft en aangezien de verkopen wil een impulsje kunnen gebruik werd de Aston Martin DBS Superleggera On Her Majesty's Secret Service Edition geboren, kort gezegd OHMSS Edition.

Om de vijftigste verjaardag van de film te vieren, maakt Aston Martin vijftig exemplaren van de speciale editie. Uiteraard wordt de auto in dezelfde kleur gespoten als de DBS van 007. Dat betekent dat de auto in Olive Green is uitgevoerd. Verder heeft hij een speciale 'bespoke' grille met daarin zes glimmende horizontale banen erin, zoals ook op de originele in 1969.

Onder de kap ligt de 5,2-liter twaalfcilinder in V-vorm met dubbele turbo die ook in de 'normale' DBS Superleggera ligt. Dat betekent een vermogen van 725 pk en een koppel van 900 Newtonmeter.

De eerste voertuigen worden in het vierde kwartaal geleverd, met een omgerekende prijs van ongeveer 341.300,- euro, of beter gezegd 300.007(jawel!) Britse ponden. Een gelukkig man heeft ze gewoon allebei in z'n garage staan...

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: