Autosalon van Parijs is decor werelddebuut van vierde generatie Kia Rio

Kia geeft met de vierde generatie van de Rio een stijlvol nieuw vervolg aan haar wereldwijde bestseller. De nieuwe Rio maakt op 29 september zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs. De Europese verkoop start vervolgens in het eerste kwartaal van 2017. Prijzen worden uiteraard pas later bekendgemaakt.

De nieuwe Rio heeft een modern exterieur- en interieurdesign, ontworpen in de designcentra van Kia in Duitsland en Californië, in nauwe samenwerking met het hoofddesigncentrum van Kia in Namyang, Zuid-Korea.

Strakke lijnen en vloeiende oppervlakken geven de nieuwe Kia Rio naar eigen zeggen een onderscheidend karakter, terwijl de langere motorkap en dito overhang aan de voorzijde, de grotere wielbasis en de rechtop geplaatste C-stijl zorgen voor een nog krachtiger, uitgebalanceerd uiterlijk.

Kia Rio schets tekening vierde generatie 02

De nieuwe generatie van de Kia Rio biedt kopers niet alleen toonaangevend gebruiksgemak, maar ook vooruitstrevende veiligheidssystemen, de modernste connectiviteitsvoorzieningen en een nog prettiger rijgedrag.

De Rio is wereldwijd het bestverkopende model van Kia. Alleen al in 2015 verkocht Kia wereldwijd meer dan 473.000 exemplaren, het merk is er dus aan gelegen om ook van deze generatie een succes te maken.

We gaan eind volgende maand zien of ze dat gaat lukken.

Kia Rio schets tekening vierde generatie 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: