Back to the future: Audi Sport Quattro Concept

Audi presenteert op de komende Internationale Autotentoonstelling van Frankfurt de Sport Quattro Concept.

De Audi Sport Quattro Concept is 4,60 meter lang, 1,96 meter breed en 1,39 meter hoog. Het silhouet wordt sterk bepaald door de korte overhangen, de ruime wielbasis (2,78 m.) en de 21"-inch lichtmetalen wielen. In het uiterlijk komt de verwantschap met de oer-quattro op subtiele wijze tot uiting. Opvallende stylingdetails zijn bijvoorbeeld de markante C-stijlen, de rechthoekige koplampen (met Matrix LED-technologie) en de uitgebouwde wielkasten.

Audi Sport quattro concept

Andere elementen die de Sport Quattro Concept tot zijn verschijning maken, zijn de zeshoekige singleframe grille met honingraatdesign, de grote luchtinlaten vóór en opzij en de sportieve splitter van met koolstofvezel versterkte kunststof. Achter springt de diffuser met de twee grote uitlaatpijpen direct in het oog. De structuur van de auto kenmerkt zich door een groot aandeel aluminium. Ook deuren en wielkasten zijn van aluminium. Het dak, de motorkap en de achterklep zijn gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof.

De Sport Quattro maakt namelijk gebruik van een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 700Pk en een koppel van 800Nm. De verbrandingsmotor is Audi’s 560Pk sterke vierliter V8 biturbo. Deze motor is uitgevoerd met Cylinder On Demand (COD). Tussen de V8 en de achttraps Tiptronic-transmissie is een krachtige (110 kW en 400 Nm) schijfvormige elektromotor ingebouwd.

Audi Sport Quattro Concept geel 2013 01

Deze wordt gevoed door een vloeistofgekoelde lithium-ion batterij met een capaciteit van 14,1 kWh. Deze batterij is ten behoeve van een optimale gewichtsverdeling achterin gemonteerd. Er is keuze uit drie aandrijfmodi. In volledig Elektrische modus (EV) kan maximaal 50 kilometer worden afgelegd (lokaal emissievrij). In Hybride-modus wordt voor het meest efficiënte samenspel van V8 en elektromotor gekozen en in de Sport-modus is de aandrijflijn volledig afgestemd op maximale prestaties.

Het zal niemand verbazen dat de Sport Quattro Concept geen trage jongen is. De sprint naar de 100 km/h is in 3,7 seconden afgerond. De topsnelheid bedraagt 305 km/h. Het gemiddelde normverbruik komt volgens Audi uit op slechts 2,5 liter per 100 kilometer bij een CO2-uitstoot van 59 gram.

Audi Sport Quattro Concept geel 2013 05

Het weggedrag van het studiemodel zou zeer dynamisch moeten zijn dankzij de multilink voor- en achterwielophanging, de stugge afstemming van vering en demping en Dynamic Steer, de stuurinrichting met variabele overbrenging. Het remsysteem maakt gebruik van keramische remschijven.

Het interieur van de Audi Sport quattro concept biedt plaats aan vier volwassenen. Voor elke inzittende is er een eigen sportstoel met geïntegreerde hoofdsteun. De sfeer aan boord wordt bepaald door donkere grijstinten. Voor de informatievoorziening voor de bestuurder zorgt een digitaal combi-instrument en een head-up display.

Audi Sport Quattro Concept geel 2013 06

Via het multifunctionele stuurwiel kan de bestuurder de gewenste informatie ‘ophalen’. Zo is er de Race-modus waarbij de toerenteller centraal komt te staan en waarbij functies als stopwatch en de ‘lap-timer’ onder handbereik komen. In de Setup-modus is gedetailleerde circuitinformatie beschikbaar.

Overigens laat het stuurwiel zelf al zien wat we in komende sportieve modellen van Audi mogen verwachten. Andere sportieve accenten in het interieur zijn de zichtbaarheid van lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel en aluminium en de dwarsversteviging achter de zitplaatsen achterin.

Audi Sport Quattro Concept geel 2013 02

Sinds 1980 is ‘quattro’ een begrip. In dat jaar introduceerde Audi onder die naam zijn eerste sportwagen met permanente vierwielaandrijving. Deze ‘oer-quattro’ was goed voor vele overwinningen in de rallysport en bij legendarische ´hillclimbs’ als Pikes Peak. Sinds 1980 heeft Audi meer dan vijf miljoen personenauto’s met quattro permanente vierwielaandrijving geproduceerd.

Resten nog twee vragen, gaat 'ie nou wel of niet gebouwd worden en zo ja, wat gaat dat dan kosten? Op de IAA volgt vast en zeker het antwoord.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: