B&B Automobiltechnik geeft de Range Rover Velar vleugels

Voor de nieuwe Range Rover Velar heeft de Duitse tuner B&B Automobiltechnik een uitgebreid tuningprogramma ontwikkeld dat het motorvermogen in de topversie verhoogt tot 625pk en de trekkracht tot 780Nm.

Voor het topmodel van de Velar, de RR Velar SVA die standaard beschikt over 550pk en 680Nm koppel, start het tuningprogramma met fase 1 vanaf 1.950,- euro. Dan wordt het vermogen middels chiptuning verhoogt tot 580 pk en 720 Nm.

Leuker wordt het met fase twee, want dan bedraagt het vermogen opeens 625pk en 780Nm koppel. Hierbij worden ook de compressieverhouding gewijzigd, de inlaat- en luchtkanalen geoptimaliseerd en het elektronische motormanagementsysteem verder aangepast. De prijs van dit alles bedraagt net geen 5 mille.

Eén en ander heeft tot geval dat de Velar SV Autobiography voortaan in 3,9 seconden de sprint naar de 100 km/h afraffelt en dat de maximumsnelheid van de SUV stijgt tot meer dan 285 km/h.

Het tweetraps motorprogramma van de op één na sterkste Velar, de RR P380 met 380pk / 450Nm, begint in fase 1 (vanaf 1.498,- Euro) met een wijziging in de motorelektronica die het vermogen van de motor verhoogt tot 410pk en 500Nm.

In fase 2 (vanaf 2.950,- Euro) wordt een vermogen van 450pk en 600Nm bereikt. Ook hier wordt de compressieverhouding gewijzigd en de aanvoerdruk verhoogd, de inlaat- en luchtkanalen geoptimaliseerd en de motorelektronica aangepast aan al deze veranderingen. Voor de overige Range Rover Velar-modellen zijn uiteraard ook verschillende prestatieverbeteringen beschikbaar.

B&B biedt verder een geluidsgenerator om het uitlaatgeluid te optimaliseren aan (vooral nodige bij de dieselmodellen) die met een afstandsbediening het geluid in verschillende niveaus kan aanpassen. Een sportonderstel dat de Velar met 3 centimeter verlaagd is ook leverbaar, net zoals een versie met instelbare demping. De tuner verlaagt ook voertuigen met luchtvering, dan tot 50 millimeter.

Een sportremsysteem met zes zuigers en schijven met een diameter van 342 millimeter zorgt voor een betere vertraging. De maximale remschijfgrootte op de vooras is daarbij 370 mm (vanaf 4.950,- euro). Om dit systeem te monteren zijn wel minimaal 20”-inch velgen nodig. Het zal je niet verbazen dat B&B die ook biedt en wel als 9x21”- en 9x22”-inch. Als complete set leverbaar vanaf 3.750,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: