Beetje vreemd maar wel lekker: Lexus LC Classic Limited Edition

Lexus is een merk dat in ons land eigenlijk niet veel op de wegen te vinden is en dat is best zonde. Zeker omdat het merk kwalitatief verdomd goede auto’s maakt waarmee je je van de massa kunt onderscheiden. Mocht je dat willen doen dan hebben de Japanners in de vorm van de LC 500(h) Classic Limited Edition een prima modelletje voor je.

De LC Classic Limited Edition dankt zijn voorkomen om te beginnen aan de exclusieve metallic carrosseriekleur Terrane Khaki, die doet denken aan het traditionele British Racing Green. Mocht die kleur niet je ding zijn, dan is er ook nog keuze uit Graphite Black metallic en Sonic Titanium metallic.

Ongeacht de gekozen tint wordt de achterwielaangedreven, 4-zits coupé geleverd met two-tone 21”-inch gesmede lichtmetalen velgen, die voor een lekker dik voorkomen zorgen.

Aan de binnenkant zijn gegraveerde instaplijsten voorzien van het Limited Edition-logo en zijn de stoelen bekleed met L-Aniline, het fijnste en zachtste leder dat Lexus beschikbaar heeft. Het leer is uitgevoerd in de tint Saddle Tan.

Dit contrasteert dan weer met het Black Amber-leder met handmatig aangebrachte stiksels, waarmee het stuur, de middenconsole en de deuren zijn afgewerkt. Zacht, iets donkerder Alcantara op onder andere de deurpanelen, maakt het plaatje aan de binnenkant af.

De LC 500 Classic Limited Edition wordt geleverd met de krachtige 5,0-liter V8 (341 kW/464 pk), die standaard is gekoppeld aan de 10-traps Direct Shift automaat. De LC 500h Classic Limited Edition beschikt over het efficiënte en krachtige Multi Stage Hybrid System waarbij een 3,5-liter V6 samenwerkt met een elektromotor (gecombineerd systeemvermogen 264 kW/359 pk). De aandrijfkracht wordt ook bij dit model via een 10-traps automatische transmissie overgebracht op de achterwielen.

De Lexus LC Classic Limited Edition is vanaf september te bestellen en staat in oktober bij de Lexus dealer. De LC 500h Classic Limited Edition is te koop vanaf 124.995,- euro, de LC 500 Classic Limited Edition vanaf 174.995,- euro. En dat is net even te duur, want voor dat geld koop je ook een hele hoop leuke Duitsers. Maar dat heb je geen Lexus. Dat dan weer wel.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: