Bentley Bentayga is niet de duurste SUV in ons land

Wij meldden je al dat de gloednieuwe Bentley Bentayga niet de krachtigste SUV ter wereld was en vandaag kunnen we je vertellen dat Bentley's super-SUV ook niet de duurste is.

Vandaag heeft de importeur in ons land namelijk de prijs bekend gemaakt en die bedraagt om exact te zijn 281.221,- euro. Dat is een smak met geld, maar waar de Mercedes G65 AMG de Bentayga eerder al aftroefde op vermogen, doet 'ie dat in ons land ook op de prijs. De 630Pk sterke G-klasse kost namelijk 383.195,- euro.

De Bentayga is voorlopig wel de snelste SUV ter wereld. Hij haalt 301 km/h, de G65 AMG komt slechts tot 230 km/h. Daarnaast heeft de Bentayga ook nog eens de duurste accessoire ter wereld in de vorm van het Mulliner Tourbillon-uurwerk van Breitling.

Dit in massief wit- of roségoud uitgevoerde uurwerk beschikt over een complex mechanisch uurwerk met automatisch opwindmechanisme. De wijzerplaat wordt naar keuze uitgevoerd in parelmoer of zwart. De wijzers zijn uitgevoerd met in totaal acht diamanten.

Breitling Mulliner Tourbillon Bentley Bentayga IAA 2015 02

W12 biturbo

De Bentley Bentayga vertrouwt op een compleet nieuwe W12 TSI-motor met twee turbo’s, directe en indirecte injectie en cilinderuitschakeling. Bij lage belasting functioneert de W12 als een zescilinder. Het topvermogen van de W12 bedraagt 447kW/608Pk bij 6.000 tpm en het maximale koppel van maar liefst 900 Nm is beschikbaar tussen 1.250 en 4.500 tpm.

De aandrijfkracht wordt via een achttraps automatische transmissie op de vier aangedreven wielen overbracht. In de toekomst wordt de Bentayga ook leverbaar als diesel en plug-in hybride.

In het interieur van de Bentayga is het de bekende Bentley-weelde die voor een luxueuze, herkenbare ambiance zorgen. Hout en leder zijn door de vakmensen van Bentley bewerkt. Samen met de perfecte pasvorm en de toepassing van met de hand gepolijste metalen op het dashboard, de middenconsole en de deuren, zorgt dit voor een exclusieve sfeer.

03-Bentley-Bentayga

All-terrain in maximaal comfort
Via Bentley’s Drive Dynamics Mode biedt de Bentayga een brede range on- en offroad settings. Er is keuze uit maximaal acht instellingen, die via een draaiknop zijn te selecteren. De veelzijdigheid van dit systeem wordt nog eens versterkt door Bentley Dynamic Ride, ’s werelds eerste elektrische active roll-systeem dat gebruik maakt van een 48V-systeem om de actieve torsiestabilisatoren aan te sturen. Bentley Dynamic Ride zorgt er zo voor dat overhellen razendsnel wordt gecompenseerd. Luchtvering is standaard op de Bentayga.

De beschermingsplaat onderin de voorbumper benadrukt visueel dat de Bentayga geschikt is voor inzet op elke ondergrond. En profile vallen vooral de scherpe horizontale ‘power line’ en de sterk aangezette achterste wielkasten op. Daarin huizen wielen met een ruime keuze aan velgen, in maatvoering uiteenlopend van 20"- tot 22"-inch.

Bentayga nu exclusief bij Bentley Leusden te bestellen
De Bentley Bentayga arriveert in het voorjaar van 2016 in Nederland. Bentley’s exclusieve SUV is nu te bestellen bij Bentley Leusden, vanaf € 281.221 incl. BTW/BPM. Kopers kunnen bij het samenstellen van de SUV een voorkeur uitspreken voor een vier- of vijfpersoons configuratie.

Daarnaast is het aanbod aan interieur- en personalisatiemogelijkheden nagenoeg onbegrensd. Naast de reguliere uitrusting biedt Bentley Leusden bijvoorbeeld keuze uit zes lifestyle-packages, waaronder twee styling-pakketten. Ook zijn er volop mogelijkheden om een Bentayga aan te passen aan specifieke gebruiksvormen, zoals water- of winstersportactiviteiten.

Breitling Mulliner Tourbillon Bentley Bentayga IAA 2015 01 08-Bentley-Bentayga 01-Bentley-Bentayga 04-Bentley-Bentayga 06-Bentley-Bentayga

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: