Bentley Bentayga krijgt 4,0-liter V8 diesel met E-turbo van Audi SQ7

Met de Bentayga spreekt Bentley een enorm grote markt aan en in die markt ontkom je niet aan een dikke vette diesel. Een 3,0-liter of minder uit een BMW X5 of Mercedes GLE-klasse is dan natuurlijk bij lange na niet goed genoeg.

Daarom doen de Britten een beroep op de 4,0-liter V8 TDI die zustermerk Audi binnenkort in de gloednieuwe SQ7 zal presenteren. Het gerucht deed al langer de ronde, maar nu zou een insider van het merk eindelijk de bevestiging hebben gegeven: de Bentayga krijgt ook deze dikke V8, die overigens voorzien is van een elektrische turbo, onder de kap.

Natuurlijk is dat geéén verrassing, want de Bentayga rolt op het MQB-chassis van het VAG-concern (Q7) en daarnaast zou Audi nooit zo'n dikke vette diesel ontwikkelen als het maar was om in één modelletje te lepelen, ook al is dat een SQ7. De motor moet dus genoeg spreiding hebben en dat lijkt met de Bentayga te gebeuren.

Over het blok is zelfs in Audi-trim nog niet veel bekend, de geruchten spreken van een vermogen ergens tussen de 430 en 450Pk en een koppel van 1.000Nm. Genoeg om een dikke oliesjeik of bankier in te vervoeren dus.

Alles wat je verder over de Bentayga moet weten vind je hier...

03-Bentley-Bentayga Breitling Mulliner Tourbillon Bentley Bentayga IAA 2015 01 08-Bentley-Bentayga Breitling Mulliner Tourbillon Bentley Bentayga IAA 2015 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: