Bentley Continental GT Speed

De afgelopen week heeft Bentley alle informatie van de nieuwe Continental GT Speed vrijgegeven inclusief nieuwe foto's. Deze wilden we je uiteraard niet onthouden. Voor degenen die de specificaties gemist hebben volgt hierbij ook nog een korte reminder.

De GT Speed beschikt over een 6,0 liter Twin Turbo W12 motor met 625Pk en 800Nm koppel. Hiermee is Bentley’s nieuwste topmodel in staat om de sprint van 0 naar 100 km/h in 4,2 seconden te klaren. Desgewenst sprint de GT Speed door tot een snelheid van 330km/h en is daarnaast voorzien van een Torsen differentieel met vierwielaandrijving.

Een van de belangrijkste nieuwe zaken is de ZF close-ratio achttraps automaat met “intelligent adaptive control”. Dit zorgt voor vloeiend wisselen van de diverse verzetten en is verantwoordelijk voor een 12% lager verbruik.

De GT Speed beschikt over 21”-inch velgen met 275/35 Pirelli P-Zero Ultra high performance banden en is naast deze velgen te herkennen aan de donker getinte voorkant, lagere luchtinlaten en de aangepaste uitlaatstukken. Standaard beschikt de GT Speed over het Mulliner Driving pakket.

Mocht je er eentje op je verlanglijstje hebben staan dan kun je nu naar de Bentley dealer om te bestellen, de eerste exemplaren worden vanaf Oktober dit jaar uitgeleverd.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: