Bentley Continental GT Voetballers, correctie Elegance Edition

De Duitse tuner Anderson heeft de Bentley Continental GT onder handen genomen en omgedoopt tot Elegance Edition.

In mijn ogen had ‘ie echter beter de Continental GT Voetballers-Edition kunnen heten, want enige vorm elegantie zie ik toch echt niet in deze variant terug.

Anderson Bentley Continental GT Elegance Edition 2

Anderson voorziet de Elegance Edition van 105 extra paardenkrachten waarmee het totale vermogen van de W12 uitkomt op 680Pk. Het koppel verandert daarbij niet en blijft steken op de standaard 700Nm.

Anderson Bentley Continental GT Elegance Edition 3

Het uiterlijk van Bentley’s GT wordt verder voorzien van veel carbon, onder andere te zien in de voorbumper, spoilers, dorpels, motorkap, kofferdeksel en achterbumper met diffuser. Verder wordt een setje 22”-inch velgen gemonteerd.

Het vermelden waar is verder het op afstand bestuurbare uitlaatsysteem met drie verschillende geluidsniveau’s. Goed om te weten als je diep in de nacht thuiskomt van een bezoekje aan Sylvie van der Vaart waar buurman niets van hoeft te weten. Dit systeem is overigens goed voor 15Pk extra.

Anderson Bentley Continental GT Elegance Edition 8

Ook in het interieur wordt veelvuldig gebruik gemaakt van carbon. Het sportstuur is zelfs helemaal van dit exclusieve materiaal gemaakt. Een bijpassende leder/alcantara combinatie behoort uiteraard tot de standaarduitrusting.

Anderson Bentley Continental GT Elegance Edition 10

De prijs van de aanpassingen is niet bekend.