Bentley Continental GT3 beleeft primeur tijdens Goodwood Festival of Speed

Bentley heeft bekend gemaakt dat de nieuwe Continental GT3 raceauto de line-up van het fameuze Britse merk tijdens de 2013-editie van het Goodwood Festival of Speed, die van 12 t/m 14 juli aanstaande plaatsvindt in het Engele Sussex aan zal voeren.

Met een druk ontwikkelingsschema voor de boeg alvorens Bentley later dit jaar op het circuit terug zal keren, beleeft de Continental GT3 op 12 juli voor het oog van de bezoekers zijn wereldwijde debuut op Goodwood. De GT3 is de meest extreme versie ooit van Bentley's Grand Tourer en moet het Britse merk nieuwe overwinningen gaan brengen.

Bentley Continental GT3 Speed Goodwood Festival blauw rood Le Mans 02

De GT3 wordt op Goodwood geflankeerd door twee productieversies uit de Continental-familie. Viervoudig Wereldkampioen Rally Juha Kankkunen zal met de Continental GT Speed coupé op alle drie dagen van het Festival deelnemen aan de fameuze Goodwood heuvelklim. Met een topsnelheid van 330 km/u is de GT Speed het snelste productiemodel van Bentley ooit. Zijn 6.0-liter twin-turbo W12-krachtbron stuwt de GT Speed in slechts 4,2 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h.

GT Speed

Vijfvoudig Le Mans-winnaar Derek Bell hijst zich opnieuw in de Bentley-overall voor dit legendarische event en zal ditmaal achter het stuur van de snelste vierpersoons convertible ter wereld kruipen: de 325 km/u snelle GT Speed Convertible.

De Speed 8 racewagens die op Goodwood te zien zullen zijn staan symbool voor de 10e verjaardag van de legendarische 1-2 overwinning op Le Mans in 2003 en het zijn exact dezelfde auto’s die tien jaar geleden als eerste en tweede de finishlijn van Le Mans passeerden.

Ze zullen in formatie de heuvel op worden gedirigeerd door dezelfde coureurs als destijds: Guy Smith in de Speed 8 Number 7 en David Brabham in de Number 8. Met deze gedenkwaardige demonstratie staat Bentley stil bij de laatste Britse overwinning op Le Mans, waar de auto’s gedurende het event elk 5.146 km aflegden en een gemiddelde snelheid van 214 km/u op de klokken brachten.

Bentley Continental GT3 Speed Goodwood Festival blauw rood Le Mans 04

Respect Copyright!
%d bloggers like this: