Bentley is klaar voor de zomer: nieuwe Continental GT Convertible is hier

Het is al weer meer dan een jaar geleden dat Bentley de vernieuwde Continental GT aan de wereld voorstelde en dus wordt alvast ruim op tijd voor de zomer in de vorm van de  Continental GT Convertible de open versie gepresenteerd.

Net als de gesloten coupé beschikt ook de Continental GT Convertible over een dubbel geblazen twaalfcilinder (W12) met een inhoud van 6,0 liter die over 635pk en 900Nm koppel beschikt.

Gekoppeld aan een achttrapsautomaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving knalt dit 2,5 ton zware open huis in slechts 3,8 seconden naar de 100 km/h en geeft daarbij slechts één tiende van een seconde toe op de coupé ondanks een meergewicht van 170 kilogram. De topsnelheid bedraagt 333 km/h.

Het zal je niet verbazen dat alle mogelijke luxe aan boord is, waaronder verwarmde en geventileerde massagestoelen, nekverwarming, armsteunverwarming en het is altijd fijn om te weten dat je minimaal op een paar koeien zit die een goed leven hebben gehad.

Het dak, waarvan de binnenkant af te werken is in de nodige kleuren, laat zich in 19 tellen, tot een snelheid tot 50 km/h, elektrisch openen of sluiten. Eén van de dakkleuren is overigens Tweed en dat zal vooral aan de andere kant van de Noordzee mensen doen glimlachen.

Voor wat betreft de buitentkant is er keuze uit zeventien kleuren en zeventig accenten. Tot slot zijn er nog een tweetal optiepakketten, te weten City Specification en Touring Specification die ieder met hun eigen design (waaronder bijvoorbeeld aangepaste velgen) hoge ogen gooien.

Mocht dat allemaal nog niet voldoende te zijn dan is er altijd nog de mogelijkheid om middels het Mulliner-programma zo’n beetje alles aan te passen wat je maar kunt verzinnen.

De prijzen hebben we nog niet voor je, maar het zal je niet verbazen dat je minimaal een flinke straatprijs gescoord moet hebben om überhaupt over de aanschaf na te kunnen denken. Als dat het geval is benijd ik je. Dat dan weer wel.

Leave a reply