Bentley lanceert Continental GT V8 S Coupé en Cabriolet

Bentley gaat gestaag verder met het uitbouwen van het Continental-gamma.  Vandaag presenteert het merk de Continental GT V8 S, waarbij de S vooral op sportief slaat.

Alhoewel, sportief is nog maar de vraag, want de GT V8S, die respectievelijk als Coupé (GT) en Cabriolet (GTC) geleverd zal worden weegt minimaal 2.295 kilogram. De cabriolet nadert zelfs bijna de 2,5 ton en dan te bedenken dat er ten opzichte van de normale versies al wat gewicht bespaard is.

Bentley Continental GT V8S, Spain, 2 & 3 July 2013

Onder de kap is de bekende direct ingespoten 4,0-liter V8 te vinden die er in plaats van 507Pk nu 528Pk uitperst. Ook het koppel nam met 20Nm iets toe, dat komt nu uit op 680Nm. De motor is altijd gekoppeld aan een achttrapsautomaat en voorzien van cilinderuitschakeling.

Dankzij deze powerupgrade neemt de sprint naar de 100 km/h 0,3 seconden minder in beslag dan bij de standaardversie. De Coupé zit in 4,5 seconden op de ‘100’ en dat is even snel als de W12-versie. De Cabriolet is iets langzamer en doet er 0,2 seconden langer over. De topsnelheid ligt voor de GT op 309 km/h en voor de GTC op 308 km/h.

Bentley Contintental GT Coupe V8 S parelmoer wit 2014 12

Bentley verlaagde verder de koets met 10 millimeter en nam de ophanging onder handen. Aanpassingen aan de achterste stabilisatorstang en het opnieuw kalibreren van de elektronische dempers moeten, in combinatie met een gewijzigde stuurinrichting, voor een lekker sportief rijgevoel zorgen. Tot slot werd ook de stabiliteitscontrole voorzien van een software upgrade. Die grijpt nu later in.

Zowel de Continental GT als de GTC in V8 S uitvoering, zijn per direct te bestellen. De levering start begin volgend jaar, de prijzen zijn nog niet bekend.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: