Bentley maakt Nederlandse prijs Flying Spur V8 bekend

Op de AutoSalon van Genève staat bij Bentley de Flying Spur nadrukkelijk in de spotlights, voor het eerst voorzien van Bentley’s nieuwe 4.0-liter biturbo V8-motor gekoppeld aan een achttraps automaat en vierwielaandrijving. In de Flying Spur genereert de V8 een vermogen van 500Pk en een koppel van 660Nm. Daarmee voltooit de Flying Spur V8 de sprint van 0-100 km/h in 5,2 seconden en gaat desgewenst door tot 295 km/h.

Bentley Flying Spur V8 zilver grijs 01

Die prestaties koppelt de V8 overigens aan een actieradius van 840 kilometer, ondermeer dankzij cilinderuitschakeling en intelligent warmtemanagement. Verder beschikt de Flying Spur V8 met het oog op het uitzonderlijk hoge rijcomfort over een onafhankelijke, computergestuurde wielophanging om oneffenheden in het wegdek glad te strijken en rolgeluiden tot een minimum te beperken.

Bentley Flying Spur V8 zilver grijs 04
Subtiele stylingdetails onderscheiden de V8-versie van het W12-vlaggenschip, waaronder dubbele verchroomde uitlaatdempers in de vorm van een liggende acht, rode accenten voor het bekende Bentley-embleem, 19"-inch lichtmetalen wielen en een zwarte grille onderin de voorbumper. Ook in het interieur kenmerken subtiele uitrustingsfeatures de V8-variant van de Flying Spur.

De Flying Spur, die nog in de race is voor de titel van "World Luxury Car of the Year" is in ons land leverbaar vanaf 221.134,- euro. Bestellen kan per direct.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: