Bentley presenteert nieuw topmodel met Mulsanne Speed

Vandaag heeft Bentley op de Autosalon van Parijs met de Mulsanne Speed een nieuw topmodel gepresenteerd dat qua luxe en prestaties volgens de Britten op eenzame hoogte staat.

Bentley Mulsanne Speed V8 2015 04

De Bentley Mulsanne Speed is een Bentley die helemaal geënt is op eigenaren die zelf willen rijden. Dit wordt onderstreept door een vermogen van 537Pk en 1.100Nm aan trekkracht, een instelbaar sportonderstel en ‘steering on demand’.

De nieuw ontwikkelde aandrijflijn, met Bentley’s machtige 6¾-liter biturbo V8 als kloppend hart, stuwt de Mulsanne in 4,9 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h en vervolgens door naar een hoogst illegale topsnelheid van 305 km/h. Geheel in lijn met de hedendaagse vereisten gaan die prestaties samen met een aanzienlijk verbeterde efficiency, met een brandstofbesparing van 13 procent die zich vertaalt in een 80 kilometer grotere actieradius.

Bentley Mulsanne Speed V8 2015 06

Nieuwe, moderne stijlfeatures maken de Mulsanne Speed qua design tot het toonbeeld van typisch Britse luxe. Donkere exterieurdetails zetten het potente karakter van de Speed extra kracht bij, terwijl on-board technologie en connectiviteit discreet aan het zicht worden onttrokken door de mooiste materialen en handvervaardigde details.

Bentley Mulsanne Speed V8 2015 05

Naast de Mulsanne Speed vestigt Bentley de spotlights in Parijs op de Mulsanne sedan, die voor modeljaar 2015 verder is verfijnd. Op het gebied van efficiency heeft de Mulsanne dezelfde upgrade als de Mulsanne Speed gekregen, waardoor de 512Pk en 1.020Nm sterke 6¾-liter biturbo V8 motor voortaan eveneens 13 procent zuiniger is.

Andere aanpassingen zijn de kalibrering van de versnellingsbak, met nog soepelere en relaxte gangwisselingen als gevolg, voor aanvullend comfort en raffinement. Nieuwe kleuren, leersoorten en vernistinten besluiten de lijst van noviteiten.

Bentley Mulsanne Speed V8 2015 02 Bentley Mulsanne Speed V8 2015 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: