Benzine zo efficiënt als diesel: Infiniti QX50 Concept

Infiniti laat in Detroit de nieuwe QX50 als concept zien, maar het model moet nog dit jaar in de Verenigde Staten op de markt komen. Het design van deze QX50 is echter niet nieuw, want dat zagen we in de vorm van de QX Sport Inspiration afgelopen april al.

Net zoals bij de Inspiration zien we bij de QX50 een, wat mij betreft, strak gelijnde SUV die volgens Infiniti voortkomt uit de „Powerful Elegance“ genoemde designtaal.

Onder de kap is een viercilinder benzinemotor te vinden die dankzij een turbo met variabele compressie over 272pk en 390Nm koppel beschikt. Daarmee zou de 2,0-liter overigens net zo efficiënt zijn als een dieselmotor met gelijke inhoud.

Verder meldt Infiniti trots dat de QX50 over een aantal autonome features beschikt. Zo moet de SUV op de snelweg dankzij een elektronische Co-piloot zelfstandig binnen z’n rijbaan kunnen rijden en in een file z’n voorganger adaptief kunnen volgen.

Aan de andere kant van de oceaan komt de QX50 nog dit jaar op de markt. Of het model ook bij ons het gat tussen de QX30 en de QX70 gaat dichten is nog niet bekend. Maar ik zou zeggen: laat maar meteen komen!

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: