Beste nieuws van de week: Wiesmann geeft weer gas

Bijna een jaar nadat we je het eerste goede nieuws over een mogelijke doorstart van Wiesmann konden melden, komt er opnieuw een positief bericht uit het Duitse Dülmen, de thuisbasis van het merk.

Eind 2015 nam een groep Britse investeerders het noodlijdende Wiesmann over en enkele maanden later was er zelfs al sprake van een nieuw model dat in 2016 geïntroduceerd zou worden.

Dat gaat natuurlijk niet lukken, maar met voortaan een ex-topman van Mercedes-AMG aan het roer is wel duidelijk dat de Britten de zaak uiterst serieus nemen.

Mario Spitzner, van 1990 tot 2014 werkzaam bij Mercedes-AMG en daarna marketingdirecteur bij het Italiaanse Dainese, een grote speler in motorkleding is de man die ervoor moet gaan zorgen dat het merk z’n glans weer terugkrijgt.

Wiesmann MF5 roadster bruin

Dat zal hij onder andere gaan doen door het opzetten en uitbreiden van een internationaal distributienetwerk met eventueel al bestaande partners en het onder de loep nemen van de Productportfolio.

Als onderdeel daarvan is nu al bekendgemaakt dat de nieuwe Wiesmanns voortaan ook verkrijgbaar zullen zijn met het stuur rechts om zo een breder publiek aan te spreken en de belangrijke markten voor dit soort auto's (zoals het Verenigd Koninkrijk) niet voorbij te laten gaan.

Of de BMW-motoren in het vooronder nu ook plaats moeten maken voor versies met een AMG-logo staat nog in de sterren, maar reken maar dat er aan gedacht wordt.

Wordt opnieuw vervolgd.

Wiesmann GT MF4-CS 1

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: