Beter dan Quattro: Opel Insignia GSi heeft Twinster-vierwielaandrijving en Torque Vectoring

Opel opent komende maand de orderboeken voor de Insignia GSi. De GSi wordt leverbaar als Limousine of als Sportstourer met in het vooronder een nieuw ontworpen 230pk sterke 2,0-liter turbo benzinemotor, nieuwe negentraps automatische transmissie en Twinster vierwielaandrijving inclusief "Torque Vectoring". Deze aandrijving is in staat om de krachtverdeling in milliseconden per wiel aan te passen, zodat elk wiel in iedere rijsituatie de juiste hoeveelheid koppel en daarm dus ook grip krijgt.

Met behulp van het Flexride-chassis worden daarbij de schokdempers, de besturing, de gasrespons en de schakelpunten van de automatische versnellingsbak elektronisch geregeld en aangepast aan de betreffende rijsituatie.

In het vierwielaandrijfsysteem van de Insignia vervangen twee meervoudige platenkoppelingen op de achteras een conventioneel differentieel. Hierdoor wordt de aandrijfkracht in fracties van een seconde nog meer dan voorheen op elk achterwiel afzonderlijk overgebracht. De achteras is overigens gestabiliseerd.

Het chassis past  dus zoals vermeld de schokdempers, de stuurinrichting, het gaspedaal en de schakelpunten van automaat zelfstandig of op basis van de geselecteerde rijmodus aan. De bestuurder heeft  daarbij de keuze uit "Standaard", "Tour", "Sport" en - exclusief voor de GSi - "Competition". Het ESP kan volledig worden uitgeschakeld mocht je echt de hooligan willen uithangen. De schakelpaddels aan het stuur zijn dan een welkome aanvulling.

De rood gelakte Brembo-vierzuigerremmen en -stuurinrichting zijn verder verbeterd. Het nieuwe elektrohydraulische remsysteem verhoogt het remeffect en zorgt voor een directer pedaalgevoel. Dit wordt ook gegarandeerd door een vierwiel- en remkoppelregeling die altijd met een optimale drukopbouw reageert, ongeacht de betreffende belasting of remfrequentie.

Het nieuwe remsysteem werkt bijna geruisloos tijdens de automatische remdrukopbouw, die vooral in het stop & go-verkeer merkbaar moet zijn wanneer de adaptieve cruise control actief is.

Kortom, beter dan de Quattro's in de snelle Audi A4's dus. En dat mag ook wel eens gezegd worden! Meer over de Insignia GSi lees je hier.

Opel Insignia B - AT8

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: