Bijna net zo snel als de W12: Bentley Bentayga V8

De Bentley Bentayga was al leverbaar met een achtcilinder diesel in het vooronder, maar nu is ook de benzine versie met vier cilinders minder dan de W12 te krijgen.

Top op heden was die W12 de enige benzinemotor die in de Bentayga te krijgen was en die krijgt dus nu concurrentie van de 4,0-liter Twin-Turbo V8 uit de rekken van de Volkswagen Groep die er 550pk en 770Nm koppel uitperst.

Daarmee knal je in slechts 4,5 seconden naar de 100 km/h en ga je desgewenst door tot de 290 km/h. Even voor de goede orde, de W12 zit slechts 0,4 seconden sneller op de 100 km/h en gooit bij 301 km/h de handdoek in de ring. Relatief kleine verschillen en dus is de concurrentie voor die W12 misschien wel groter dan Bentley zelf denkt.

Uiteraard is het brandstofverbruik van de V8 stukken gunstiger. Het gemiddeld verbruik ligt op zo'n 11,5 liter per 100 kilometer tegenover 13,1 liter voor de W12.

Niet dat je dat in praktijk ooit haalt, de Bentayga weegt immers bijna 2,4 ton, maar het gaat om het idee natuurlijk.

De Bentayga V8 is te herkennen aan zijn vier uitlaten in plaats van twee ovale bij de W12 en zijn zwarte grille. Die is bij de W12 natuurlijk mooi in chrome uitgevoerd. De V8-variant is verder te voorzien van carbon keramische remschijven. Nieuw voor het interieur zijn een met hout en leder afgewerkt stuurwiel.

De prijs is nog niet bekend, maar gezien het verbruik zal de BPM een stuk lager liggen en daarmee ook de vanafprijs. Overigens komt er ook nog ene plug-in hybride die waarschijnlijk nog goedkoper zal zijn, maar dat even terzijde.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: