Bijna niet veranderd | BMW Z4 Facelift E89 LCI (2013), nieuw: Z4 sDrive18i

Tijdens de komende NAIAS AutoShow in Detroit over een week of vier introduceert BMW naast de BMW 4-serie Coupé Concept en de BMW M6 Gran Coupé de gefacelifte versie van de Z4.

Blijkbaar vond BMW het niet nodig om uiterlijk grote wijzigingen aan te brengen wat zelfs kenners zullen moeite hebben om deze vernieuwde versie te herkennen. De aanpassingen bleven dan ook beperkt tot aanpassingen aan de koplampen, de koelgaten aan de zijkant en wat nieuwe kleuren en velgen.

Vanaf Maart volgend jaar is één van die kleuren de afgebeelde “Valencia Orange” en deze wordt leverbaar in combinatie met een nieuw uitrustingsniveau Design Pure Traction genaamd. Naast deze kleur zijn ook Mineraalgrijs en Gletsjerzilver nieuw.

Als onderdeel van het Design Pure Traction niveau worden er ook oranje en zilveren accenten binnenin geleverd. Alle 2013 versies van de Z4 krijgen daarnaast ventilatieroosters in hoogglans zwart en ook de uitklapbare monitor van het navigatiesysteem wordt in zwart uitgevoerd en krijgt zo een elegantere uitstraling mee.

Op motorisch gebied blijft bijna alles bij het oude. Zo zullen de Z4 sDrive20i (184 Pk) en Z4 sDrive28i (245Pk) net zoals de Z4 sDrive35i (306Pk) en Z4 sDrive35is (340Pk) leverbaar blijven. Nieuw is echter een instapvariant in de vorm van de Z4 sDrive18i.

Deze variant krijgt de beschikking over een 156Pk versie van de 2,0-liter viercilinder met een koppel van 240Nm. De sprint naar de 100 km/h gaat hiermee in 7,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 221 km/h. Met de optionele acht-traps automaat is dat overigens 8,1 seconden en 220 km/h.

Over prijzen is nog niets bekend, de verwachting is echter dat deze nauwelijks van de huidige prijzen af zullen wijken. Voor de zomer staat de vernieuwde Z4 bij de dealer, ruim op tijd om komende zomer open naar het zuiden te kunnen rijden.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: