Bilster Berg Driving Resort officieel geopend

In het Duitse Bad Driburg, zeg maar tussen Dortmund en Hannover, is officieel het Bilster Berg Driving Resort geopend.

Bilster Berg was een oud NAVO-depot ten tijde van de koude oorlog, maar is nu omgebouwd tot een meer dan 80 hectare groot circuit met alle bijbehorende faciliteiten zoals een off-roadparcours en ruimte voor rijvaardigheidstrainingen maar ook zaken als congrescentra, restaurants en zelfs een hotel met wellnesscentrum ontbreken niet.

Bilster Berg Driving Resort 2013 02

Het 4,2 kilometer lange circuit is ontworpen door architect Hermann Tilke, die al de nodige Formule-1 circuits ontwierp en geïnspireerd op bestaande circuits.

Mocht je interesse hebben om zelf een dagje te scheuren dan is het circuit te huur vanaf ongeveer 25.000,- euro per dag, exclusief leuke bolides uiteraard. Die zul je zelf moeten meebrengen. Je moet wel snel zijn want volgens de eigenaren is het circuit voor de rest van dit jaar al voor 85 procent volgeboekt.

Bilster Berg Driving Resort 2013 01

Waarschijnlijk zullen ook de nodige fabrikanten een overstapje van de Nürburgring naar Bilster Berg maken. Het grote voordeel van dit circuit is namelijk dat het voor pottenkijkers af te sluiten is, in tegenstelling tot de Nordschleife. Of er net zoals op de Nordschleife ook Touristenfahrten komen laten we je weten zodra dat bekend is.

Bilster Berg Driving Resort 2013 04

Respect Copyright!
%d bloggers like this: