Blue Lagoon | Audi SQ5 Concept

De Audi SQ5 TDI is nog niet eens goed en wel verkrijgbaar maar dat heeft Audi er deze week niet van weerhouden om alvast de SQ5 TDI Exclusive Concept te introduceren.

Deze SQ5 TDI Exclusive onderscheidt zich van de standaard SQ5 door de speciaal ontwikkelde Aral Blue kristaleffect lak. Xenon-plus koplampen met LED-dagrijverlichting  en zilveren buitenspiegelkappen behoren tot de standaarduitrusting.

De meeste veranderingen zitten ‘m echter in het interieur. In het midden van de stoelen bevindt zich bijvoorbeeld geweven leder in een zwarte kleur. Volgens een trotse woordvoerder van Audi is het voor het eerst dat dit in een productieauto wordt toegepast. Op motorisch gebied is alles hetzelfde gebleven (313Pk, 650Nm).

Binnenin biedt de Exclusive Concept verder speciaal nappa leder op de stoelen en het stuurwiel met contrasterende, sneeuwwitte en zwarte stiksels. Ook een witte hemel behoort tot de standaarduitrusting.

Verder zijn het multifunctionele sportstuur, de centrale armsteun, pookknop en dashboard met Nappa-leer en contrasterende sneeuwwitte stiksels afgewerkt.

Je kunt deze SQ5 vanaf eind deze maand bewonderen op de Autosalon van Parijs en er zullen er 50 van gemaakt worden voor het lieve bedrag van 92.000 euro. Overigens is dat de Duitse prijs. En die is vrij stevig als je je bedenkt dat een gewone SQ5 TDI daar 58.500 euro kost. Volgens Audi Nederland zijn er voorlopig geen plannen om deze versie in Nederland aan te bieden.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: