BMW 218i Coupé: nieuwe instapversie met driecilindermotor

Voor Maart 2015 staat een uitbreiding van het gamma van de BMW 2-serie Coupé op stapel. Dan verschijnen de 218i Coupé met 1,5-liter driecilinder TwinPower Turbo krachtbron en de BMW 220d x-Drive Coupé met vierwielaandrijving. Er is keuze uit vier nieuwe modelvarianten: Model Essential, Model Sport, Model Luxury en Model M Sport.

De BMW 218i Coupé is de nieuwe instapversie. De driecilindermotor met TwinPower Turbo techniek, directe injectie, VALVETRONIC en Dubbele VANOS, blinkt uit door zijn opvallend gunstige brandstofverbruik. Hij levert echter ook prima prestaties. Maximumvermogen en -koppel bedragen respectievelijk 110kW (136Pk) en 220Nm.

Begeleid door een sportief uitlaatgeluid sprint de BMW 218i Coupé van 0 naar 100 km/h in 8,8 seconden. De driecilindermotor heeft daarbij de souplesse en het trillingsarme karakter van een zescilinder wat onder meer is bereikt door toepassing van een balansas. De topsnelheid bedraagt 212 km/h.

BMW 2-serie 218i gamma 2015 06

BMW presenteert ook een doorontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak, die bijdraagt aan een lager brandstofverbruik dankzij de verminderde inwendige wrijving. Mede hierdoor komt de 218i Coupé, afhankelijk van uitvoering en banden, aan een gemiddeld verbruik van 5,1 tot 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot die tussen de 118 en 130 g/km ligt.

De  motor is niet, zoals in de 2-serie Active Tourer, overdwars in de motorruimte geplaatst, maar in lengterichting. Door deze positionering en het lage gewicht van de motor is een zo goed als gelijkmatige gewichtsverdeling over de voor- en achteras bereikt. Dat heeft een positief effect op de wegligging en de stabiliteit. Alle motorversies van de 2-serie zijn leverbaar met een 8-traps Steptronic automaat. Die is overigens standaard in de BMW 220d x-Drive Coupé en de krachtigste BMW 225d Coupé.

BMW 220d xDrive Coupé. 
Stabiliteit en tractie zijn verder geoptimaliseerd in de versies met x-Drive vierwielaandrijving. Ook de BMW 220d Coupé is daarmee vanaf maart volgend jaar leverbaar. De TwinPower Turbo dieselmotor met 2,0 liter inhoud levert een maximumvermogen van 140kW (190Pk) en een koppel van 400Nm. In combinatie met de grip van de vierwielaandrijving accelereert de 220d x-Drive Coupé in slechts 6,8 seconden van 0-100 km/h. Het gemiddelde verbruik ligt tussen de 4,3 en 4,7 l/100 km en de CO2-uitstoot ligt tussen de 113 en 124 g/km.

digital post production: Ole Bunger www.pixoleb.com
Nieuwe uitvoeringen. 
Ook de basisversie van de 2-serie Coupé is voortaan voorzien van een complete uitrusting, met onder meer 1-zone automatische airconditioning, een BMW Professional audiosysteem, iDrive controlesysteem met een 6,5"-inch display, regensensor en lichtmetalen velgen.

Afhankelijk van de keuze voor de motor hebben de wielen een diameter van 16"-, 17"- of 18"-inch. Met ingang van het voorjaar van 2015 biedt BMW de keuze uit vier nieuwe modeluitvoeringen. De Model Essential biedt onder meer Cruise Control met automatische remfunctie en Park Distance Control.

Bij de Model Sport ligt het accent op sportief getinte extra’s, waaronder sportstoelen en de Driving Experience Control met een SPORT+ modus. De Model Sport is te herkennen aan de glanzend zwarte spiegelkappen en de grille met acht spijlen in elke nier. Bij de Model Luxury zijn dat elf spijlen per kant.

Op deze versie, met een op luxe en elegantie gerichte uitrusting, zijn de luchtinlaten met chroom omlijst. Het interieur is met leder bekleed en afgewerkt met houten sierstroken en zilverkleurige accenten. De Model M Sport biedt behalve de meest complete uitrusting ook een verlaagd M Sport onderstel (10 mm), M Sport 17-inchwielen en het M aerodynamic pakket met vergrote luchtinlaten en zijskirts. Ook het interieur is sportief geaccentueerd dankzij specifieke kenmerken en accessoires van BMW M Sport.

BMW 2-serie 218i gamma 2015 08 BMW 2-serie 218i gamma 2015 05 digital post production: Ole Bungerwww.pixoleb.com BMW 2-serie 218i gamma 2015 02 digital post production: Ole Bunger www.pixoleb.com

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: