BMW 3-serie is meest populaire gebruikte auto in Europa

De BMW 3-serie is voor de elfde keer op rij het meest populaire gebruikte automodel in Europa, op de voet gevolgd door de Volkswagen Golf. De Mercedes C-klasse completeert met een redelijke afstand tot deze twee de top drie volgens het Autoscout-Europe-rapport.

Dit rapport presenteert de meest populaire modellen, merken en kleuren in Europa, evenals het assortiment en de populariteit in de afzonderlijke Europese landen op basis van de bezoeken aan de Autoscout-websites in de diverse landen.

Ondanks zijn populariteit daalden de prijzen voor de gebruikte 3-serie met 7,6 procent overigens wel flink tot een gemiddelde van 16.124,- euro, terwijl de gemiddelde prijs van de Golf vrijwel ongewijzigd bleef op 15.638,- euro. Je zou kunnen zeggen dat je dus voor 't zelfde bedrag een BMW kunt rijden in plaats van een Volkswagen, maar dat even terzijde.

De prijs van de Mercedes-Benz C-Klasse steeg zelfs met 2,3 procent tot 24.221,- euro. Geïnteresseerden in een Audi A4 konden zich ook verheugen over de dalende prijzen van gebruikte auto's, die met 4,4 procent daalden tot gemiddeld 19.240,- euro, waarschijnlijk omdat veel A4's geleverd worden met een dieselmotor in het vooronder.

Het zal je niet verbazen dat Duitse fabrikanten de lijst met meest populaire merken in Europa domineren. Net als in voorgaande jaren, was alleen Ford in staat om een beetje in de buurt te komen met een score van 4,6 procent van het totale aantal paginabezoeken, goed voor de vijfde plaats. BMW blijft koploper met 14,1 procent, gevolgd door Mercedes met 13,5 procent. Audi zit met 12,7 procent op de hielen van de concurrent uit Stuttgart. Het verschil met de vierde plaats, die Volkswagen met 12,3 procent heeft behaald, is echter klein.

De nummer één voertuigkleur in Europa blijft zwart. Met 29 procent is het veel meer in trek dan grijs, dat met 19,7 procent op de tweede plaats komt. De kleur wit, die de voorkeur heeft van 15,2 procent, heeft een lichte stijging van de populariteit geregistreerd. Zilver staat met 11,5 procent op de vierde plaats, maar is met 11,4 procent bijna gelijk aan blauw, wat volgt met 11,4 procent.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: