BMW 4-serie Gran-Coupé F36 patenttekeningen gelekt

Een verrassing zal het uiterlijk van de Audi A5 SportBack concurrent uit München niet zijn, maar dankzij patentschetsen afkomstig van het Chinese Autohome die vandaag op internet opduiken heeft het uiterlijk van de nieuwe BMW 4-serie Gran-Coupé geen geheimen meer.

Daarmee blijft er eigenlijk nog maar één vraag over: op welke bodemplaat zal de 4-serie Gran-Coupé komen te staan? De ‘normale’ of de versie die in de 3-serie GT terug te vinden is, dus met verlengde wielbasis.

BMW 4-serie patent tekening 3D F36 2014 01

Die laatste versie zou de 4-serie GC, die intern overigens schuil gaat onder de codenaam F36, natuurlijk een wat hogere positie in de markt geven dankzij de extra beenruimte die dat met zich meebrengt. Misschien dat dan zelfs een aantal kopers van de 5-serie een overstapje richting de 4-serie wagen.

De 4-serie Gran-Coupé wordt officieel gepresenteerd tijdens de AutoSalon van Genève in Maart en zal dan rond Juni op de markt komen, twee jaar later na de 6-serie Gran-Coupé.

BMW 4-serie patent tekening 3D F36 2014 03

Op motorisch gebied zijn er geen verrassingen te verwachten, zo is de 4-serie GC vanaf de introductie beschikbaar als 420i, 420d, 428i en 435i, waarvan de 420d en 428i ook direct als vierwielaangedreven x-Drive versies te krijgen zullen zijn. Naar verwachting zal de 435d Gran Coupé x-Drive niet lang daarna volgen terwijl later nog een M4 Gran Coupé zou komen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: