BMW Alpina B3 BiTurbo is officieel, snelste Alpina tot nu toe

Het wachten op de nieuwe BMW M3/M4 is nog niet ten einde, vandaar dat Alpina tijdens de AutoSalon van Genève vast de nieuwe B3 Bi-Turbo introduceert.

Alleen laten we eerlijk zijn, eigenlijk is dit gewoon de betere M3. Waar een M3 meer op sportief rijden afgesteld is, is de B3 meer een echte autobahn-cruiser, de M3 voor dagelijks gebruik in mijn ogen.

Alpina B3 1

Naar verluid zou die M3 overigens een tri-turbo motor met 450Pk krijgen. Alpina vindt dat het ook best met 2 turbo’s kan en voorziet de 3,0-liter zes-in-lijn-turbomotor uit de 335i van 410Pk en 600Nm koppel.

Dankzij dit koppel is de nieuwe B3 de snelste Alpina ooit en accelereert in 4,2 seconden naar de 100 km/h. Dat is voor de achterwiel aangedreven versie wel te  verstaan, want de B3 is ook met BMW’s xDrive vierwielaandrijving bestellen. Dan knal je in slechts 4 tellen naar de honderd. De topsnelheid bedraagt 305 km/h en standaard beschikt de B3 over een 8-traps automatische transmissie.

Alpina B3 2

Zoals we van Alpina gewend zijn is het uiterlijk vertoon zeer ingetogen. Standaard zijn 20”-inch Alpina Classic velgen. De 'Alpina' striping is optioneel. De Alpina B3 is verkrijgbaar als Sedan en als Touring waarbij er ook nog uit sDrive of xDrive gekozen kan worden.

Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. De prijs bij Alpina bedraagt minimaal € 54.622,- voor de sedan en € 56.135,- voor de Touring. Exclusief belastingen uiteraard.