BMW Alpina B5 en D5 Facelift op de IAA

Helaas laten de Alpina 4-serie en 6-serie Gran-Coupé nog even op zicht wachten (Genève 2014?), maar dat neemt niet weg dat Alpina in Frankfurt naast de D3 sedan en touring nog een primeur had.

Een wat voor de hand liggende primeur, want nadat BMW de 5-serie recent al voorzien had van een facelift, kon je er natuurlijk de klok op gelijk zetten dat Alpina niet lang daarna zou volgen.

SONY DSC

Dat is dus nu gebeurd, want op de IAA presenteert Alpina naast de D3 op dit moment ook de B5 en D5 Bi-Turbo, gebaseerd op de gefacelifte versie van de 5-serie.

Zowel de Alpina B5 sedan als touring accelereren in 4,3 seconden naar de 100 km/h en halen een topsnelheid van dik over de 300 km/h. Dankzij de betere aerodynamica bedraagt de  topsnelheid van de sedan 5 km/h meer dan bij de touring.

Officieel maakt dat natuurlijk niet veel verschil maar een topsnelheid van 323 km/h klink toch net is beter dan een topsnelheid van 318 km/h. Ondanks de V8 benzinemotor met 540Pk blijft het verbruik volgens Alpina binnen acceptabele grenzen. De sedan verbruikt 9,5 liter en de touring 9,6 liter per 100 kilometer.

SONY DSC

Voor wie het zuiniger wil is er de D5, die ook zowel als sedan als touring leverbaar is. Deze versies komen uit op een verbruik van respectievelijk 5,9 en 6,2 liter per 100 kilometer. Dat heeft natuurlijk zijn prijs, want de D5 moet het met duidelijk wat minder PK's stellen.

De Bi-Turbo zescilinder diesel levert 'slechts' 350Pk. De sprint naar de 100 km/h wordt in 5,1 (sedan) of 5,3 (touring) seconden afgelegd; de maximale snelheid bedraagt 278 of 276 km/h.

SONY DSC

Alle nieuwe Alpina modellen zijn per direct te bestellen, de Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. In Duitsland is de D5 leverbaar vanaf ongeveer 70 mille, de B5 (aka de comfortabelere M5) vanaf iets meer dan 99 mille.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Respect Copyright!
%d bloggers like this: