BMW Compact Sedan concept: Audi A3 en Mercedes CLA concurrent

Met de BMW Compact Sedan Concept willen de Duitsers laten zien dat er in de vorm van deze mini 7-serie gewoon een 1-serie als sedan aankomt. Met dat model zal BMW dan uiteraard de concurrentie aangaan met de populaire CLA en dito A3 Limousine van respectievelijk Mercedes-Benz en Audi.

Volgens BMW's hoofddesigner Adrian van Hooydonk onthult de Compact Sedan Concept 'het potentieel dat BMW ziet in een compacte sedan'. Laten we eerlijk zijn, dat deze Concept er zo bestaat is natuurlijk al een bewijs dat BMW een enorme potentie voor een model als de 1-serie Sedan ziet. Het succes van z'n twee concurrenten is daar natuurlijk het beste bewijs van.

En dat betekent weer dat je hier kijkt naar een voor 90% afgemaakte 1-serie Sedan. Van Hooydonk benoemt verder de mooie 20"-inch velgen, brede achterpartij en de oplopende lijn vanaf de motorkap tot de achterkant.

BMW Compact Sedan Concept 1-serie Sedan 2016 01

Voor- of achterwielaandrijving is de grote vraag

Over technische specificaties doet BMW natuurlijk géén enkele uitspraak. De grote vraag is dan ook of deze 1-serie wel of niet wordt aangedreven op de achterwielen. Er gaan geruchten over het gebruiken van het UKL-platform waarop ook de MINI en 2-serie Active Tourer staat.

Aangezien de volgende generatie 1-serie eveneens op dit platform zal komen te staan lijkt het ons een logische stap en dat betekent dat er waarschijnlijk alleen voorwiel- en vierwielaangedreven versies van zullen komen.

Even afwachten nog, maar reken maar dat deze 1-serie op de markt gaat komen.

BMW Compact Sedan Concept 1-serie Sedan 2016 05 BMW Compact Sedan Concept 1-serie Sedan 2016 06 BMW Compact Sedan Concept 1-serie Sedan 2016 08 BMW Compact Sedan Concept 1-serie Sedan 2016 11 BMW Compact Sedan Concept 1-serie Sedan 2016 07 BMW Compact Sedan Concept 1-serie Sedan 2016 09 BMW Compact Sedan Concept 1-serie Sedan 2016 10 BMW Compact Sedan Concept 1-serie Sedan 2016 18

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: