BMW geeft de 6-serie GT een update (LCI)

Vandaag debuteert in Beieren de nieuwe BMW 6-Serie Gran Turismo die uiteraard verder verfijnd is en misschien wel het meest onderschatte model is in de portfolio van het merk.

De 6-serie is als een dynamisch vijfdeurs model als geen ander een echte reisauto en vanaf nu voorzien van 48-Volt Mild Hybrid technologie, nieuwe assistentie- en rijhulpsystemen en aangepaste materialen in het interieur.

Het vernieuwde design van voor- en achterzijde versterkt de uitstraling van de 6-er en zorgt volgens BMW voor extra sportieve allure. Zo benadrukken de grotere nierengrille en nieuwe LED koplampen benadrukken de dynamiek van nieuwe 6-serie Gran Turismo. De nieuwste versie van BMW’s Adaptieve LED koplampen met matrixtechnologie zijn daarbij standaard aanwezig, de nieuwste versie van BMW Laserlight is optioneel verkrijgbaar.

Alle 6-serie varianten zijn voortaan voorzien van nieuwe trapeziumvormige uitlaateindstukken waarbij nieuwe carrosseriekleuren en extra BMW Individual lakkleuren, het M-Sportpakket met aangepaste sportieve elementen aan voorzijde en forse diffuser achter het geheel compleet maken.

Uiteraard is ook een M-set met aangepaste remmen leverbaar waarvan de remklauwen dit keer in het blauw of geel kunnen worden uitgevoerd. De 6-serie LCI zoals deze facelift officieel heet staat standaard op 18”-inch lichtmetaal maar het zal je niet verbazen dat 19”- en 20”-inch varianten tegen het nodige extra geld ook leverbaar zijn.

In het interieur is de automatische klimaatcontrole met twee zones en uitgebreide functies af fabriek in iedere 6-serie aanwezig terwijl een met Sensatec bekleed instrumentenpaneel met bruine contrasterende stiksels optioneel is. De Dakota lederen bekleding is standaard, BMW’s Individual volledig lederen bekleding dan weer optioneel. Nieuwe sierelementen in interieur, waaronder Aluminium Rhombicle Smoke Grey (specifiek voor auto’s met het M Sportpakket) en fijne houtelementen maken het geheel compleet.

Binnenin zien we verder een nieuwe combinatie van het 12,3”-inch Control Display en instrumentenpaneel, dat bij iedere variant standaard in de cockpit te vinden is. De bedieningsknoppen in de middenconsole zijn voortaan afgewerkt in hoogglans zwart terwijl ook een met leder bekleed stuurwiel voorzien van een nieuwe lay-out voor wat betreft de multifunctionele toetsen van de partij is.

Datzelfde geldt voor de Live Cockpit Professional die in iedere 6-serie voortaan tot de standaarduitrusting behoort. Daarbij zijn de functies van de BMW’s Intelligent Personal Assistant uitgebreid en zijn er aangepaste graphics in het Control Display.

Ook nieuw is BMW Maps, dit is een nieuwe navigatiesoftware die in combinatie met cloud data extreem snelle en precieze berekeningen van routes en aankomsttijden mogelijk moet maken, waarbij Real-time traffic data met zeer korte intervallen wordt vernieuwd. De bestuurder kan dankzij Maps ook alle mogelijke termen invoeren om een bestemming te selecteren.

Remote Software Upgrade zorgt voor voertuigspecifieke content en updates, zoals functie-uitbreiding van rijhulpsystemen. Updates en content is over the air te integreren in de auto. De voertuigsoftware is dus altijd up-to-date en extra digitale diensten zijn ook na aflevering nog te installeren, mits ervoor betaald wordt.

Uiteraard zijn ondersteuning voor Apple CarPlay en voortaan ook voor Android Auto van de partij. Zaken als draadloze W-iFi connectiviteit, een Head-Up Display, Ambiance verlichting met dynamische interieurverlichting, een doorontwikkeld Rear Seat Entertainment systeem, automatische klimaatcontrole met vier zones, een glazen panoramadak, elektrisch verstelbare zonneschermen en een Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System staan op de optielijst.

Nieuwe rijhulpsystemen en uitgebreide functies vormen de opmars naar autonoom rijden. Lane Departure Warning – onderdeel van de optionele Driving Assistant – heeft nu ook een ‘lane return’-functie. Steering and Lane Control Assistant (onderdeel van het optionele Driving Assistant Professional) omvatten nu ook Active Navigation en kruispuntwaarschuwingsfuncties (nu met City-remfunctie).

De optionele Active Cruise Control met Stop & Go functie heeft voortaan adaptieve Distance Control. 3D visualisatie van de omgeving toont daarbij de diverse verkeerssituaties en mogelijke acties van rijhulpsystemen in het instrumentenpaneel. BMW’s Drive Recorder neemt desgewenst gedurende 40 seconden videobeelden op van diverse punten rondom de auto.

In het vooronder zijn de 4- en 6-cilinder benzinemotoren voorzien van geoptimaliseerde directe brandstofinspuiting en alle diesels van een tweetraps turbosysteem. Uiteraard voldoen alle motoren aan de Euro 6d emissienorm.

De vernieuwde 6-serie wordt leverbaar met een tweetal benzine- en drie dieselmotoren, uiteraard voorzien van 48-Volt Mild Hybrid technologie die zorgt voor een snellere gasrespons en verhoogde efficiency dankzij een starter-generator met 8kW (11pk) vermogen om belasting van verbrandingsmotor te reduceren en de trekkracht te verhogen.

Een 8-traps Steptronic automaat is standaard voor alle motorvarianten, terwijl x-Drive vierwielaandrijving standaard of optioneel voor een drie motorvarianten leverbaar is. Achterwielophanging met luchtvering met automatische niveauregeling is ook op iedere 6-serie van de partij, maar voor adaptieve luchtvering en Executive Drive met actieve rolstabilisatie moet natuurlijk extra worden betaald. Dat geldt ook voor de Integral Active Steering assistent die voortaan betere assistentie tijdens het manoeuvreren op lage snelheid biedt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: