BMW geeft natuurlijk ook de M5 en M5 Competition een Life Cycle Impulse

Nadat je hier al eerder de normale 5-serie en de Alpina B5/D5 facelift voorbij zag komen, is het vandaag tijd voor de onder handen genomen BMW M5 en M5 Competition. Ten opzichte van de normale 5-serie is de M5 altijd al relatief subtiel gehouden, dus beide modellen zullen niet als een verrassing van je scherm spatten.

De vernieuwde M5 is in het vooronder voorzien van een 4,4-liter grote biturbo V8. Kenners weten dan al dat het om de intern S63B44T4 genoemde versie gaat die over 600pk en 750Nm koppel beschikt. De sprint naar de 100 km/h legt een M5-rijder in 3,4 seconden af, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

In het geval van de M5 Competition krijg je 25pk extra, maar blijft het koppel gelijk. Dat koppel is wel net even iets langer beschikbaar, namelijk tot 5.600 toeren per minuut. De vernieuwde BMW M5 Competition knalt daarom in 3,3 (-0,1) seconden naar de 100 km/h. Dat is overigens net zo snel als de oude versie.

BMW weet ons verder te melden dat één van de grootste kritiekpunten van de oude versie ook is aangepakt, namelijk het kneiterharde onderstel. Enig comfort was in dat model namelijk ver te zoeken. Tijd dus om een setje nieuwe schokdempers te monteren en wel die uit de M8 Gran-Coupé. Daarmee moet de M5 meer incasseringsvermogen hebben, wat het comfort ten goede komt zonder dat dit weer ten koste gaat van de sportiviteit.

Verder zien we een nieuwe grille met grotere spijlen en een gewijzigde voorbumper met nieuw gestylde koplampen. Die zijn voorzien van L-vormige LED’s met Dynamic Laser Matrix Beam technologie. Optioneel zijn ook de koplampen voor het eerst als Shadow-Line te bestellen.

De M5 Competition beschikt overigens standaard al over de nodige Shadow-Line elementen. Die heeft namelijk een zwartgelakte grille, sierlijsten, spoiler, spiegels en uitlaten.

Ook aan de achterkant is er nieuws te melden. Zo zijn de 3D LED-units aldaar donkerder getint en qua indeling iets aangepast. Datzelfde geldt voor de diffuser en de uitlaten waarvan er vier te vinden zijn, die allemaal ook werken volgens BMW.

Prachtig zijn de nieuwe 20″-inch 810M-velgen die het voorgaande 706M design vervangen. Voor het interieur is Midrand Beige, oftewel een beige streep op zwart lederen bekleding leverbaar. Die optie is overigens alleen beschikbaar op de M5 Competition.

Verder zien we aan de binnenkant en op techniekgebied alle nieuwtjes de we bij de reguliere 5-serie ook al zagen. Noemenswaardig daarbij is dat je voortaan iets makkelijker ‘presets’ voor je ‘rijmodi’ middels de twee rode M-knoppen op het stuur kunt selecteren.

Tot slot is nog het M-Track Pack leverbaar. Dat bestaat uit het M-Driver’s Package, M-Carbon keramische remschijven en een M Carbon motorafdekking. Bij onze Oosterburen staat dat voor 11.500,- euro op de optielijst, dus reken hier op een bedrag ergens tussen de 15 en 18 mille.

BMW communiceert ook maar meteen de prijzen. De standaard M5 staat voor minimaal 157.743,- voor de deur terwijl de M5 Competition minimaal € 167.302,- moet opbrengen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: