BMW @ GPEC 2012

Van 11 tot en met 13 September wordt in Leipzig de GPEC 2012 (General Police Equipment Exhibition & Conference) gehouden. BMW zal hier ook acte de présence geven en haar nieuwste Politie- en Overheidsauto's introduceren. Hieronder een kort overzicht van de primeurs.

X3 Polizei

Ook de X3 LCI is inmiddels verkrijgbaar in Politie uitvoering, getuige onderstaande foto. Leuk detail is dat de bediening van de zwaailichten etc. via het iDrive systeem gaat. Alle verlichting is uiterraard LED.

3-Serie Touring

Uitgevoerd als onopvallende politieauto is deze drei-er uitermate geschikt voor types zoals Derrick, Schimanski en Baantjer. Binnenin is zelfs plaats voor commissaris Rex.

X5 Security

Mocht je voor je werk wel eens in gebieden komen waar geschoten wordt dan is de X5 Security misschien wat voor je. Deze X5 is gepantserd tot en met level VR4. Dit betekent dat je veilig binnenzit als één van je zakenpartners besluit even langs te komen met bijvoorbeeld een .44 Magnum (incl. .357) of een 9mm Luger.

BMW 7-serie High Security

Mocht je nu in het "bedrijf" waar je werkzaam bent carrière maken dan is de 7-serie High Security misschien wat je voor je. Deze gaat qua bepantsering nog wat verder dan de X5 en is als eerste auto compliant met de nieuwe VR7 standaard en op enkele punten zelfs met de VR9. Dit betekent dat je niet alleen veilig bent voor de 9mm van de buurman, maar ook voor een 7.62mm machinegeweer, handgraten, raketten en overige niet prettige zaken.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: