BMW i8 First Edition is prijzig, maar dit jaar toch al uitverkocht

In Nederland debuteert de BMW i8 in een speciale First Edition uitvoering en het zal niemand verbazen dat daar ook een speciaal prijskaartje aanhangt.

Vandaag is de prijs van deze uitvoering van BMW’s snelste 2+2 sportcoupé plug-in hybride vastgesteld op exact 149.000,- euro en dat is een flink bedrag. Dat deert overigens de meeste klanten niet, want de i8 is voor de rest van dit jaar al uitverkocht.

BMW 850CSI Z8 507 CSL M3 i8 Techno Classic drivessential.com 9

Wie nu bestelt krijgt z’n i8 pas in 2015 uitgeleverd en vandaar dat BMW niet al te veel haast lijkt te maken met het bekendmaken van de prijs van de normale uitvoering die zou naar verluidt uitkomen op 130.000,- euro.

De First Edition-uitvoering is uiteraard een extra rijk uitgeruste uitvoering van de i8. Zo zijn zaken als het BMW Professional navigatiesysteem, een hoogwaardige Harman Kardon audio installatie, lederen bekleding, elektrisch verwarmbare en verstelbare voorstoelen, park distance controle PDC en klimaatcontrole uiteraard standaard, net zoals LED-verlichting, blauwe remklauwen en 20”-inch velgen aan de buitenkant.

BMW i8 sleutel 2014 01

Ook op het gebied van veiligheid laat de uitrusting niet veel te wensen over. Zo zijn een  remassistent, Brake Force Display (tweefase-remlichten), Dynamische Stabiliteits Controle, Dynamische Tractie Controle, Cruise Control en een Driving Assistant af fabriek aanwezig.

In de zomer krijgen overigens de eerste kopers de sleutel van hun i8 overhandigd, in 2015 volgen de kopers van dit moment. Alles wat je over de i8 moet weten vind je overigens via deze link of deze link.

BMW i8 serie grijs eDrive 2014 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: