BMW i8 nadert productiestadium

BMW heeft nog maar net hun eerste elektrische auto, de i3, onthuld maar dat weerhoudt het Beierse merk er niet van om vol gas, correctie vol stroom, door te gaan met de volgende elektrische onthulling de i8.

De i8 is een plug-in hybride sportauto en heeft een lengte van 4.689 mm, een breedte van 1.942 mm en hoogte van 1.293 mm. Het lithium-ion-accupakket is samen met de diverse elektronische regelunits centraal geplaatst terwijl de elektromotor zich voorin bevindt.

BMW i8 pre production technische fotos 2013 16

Deze bouwwijze levert een laag zwaartepunt op, een voor de wegligging gunstige gewichtsverdeling van 50% voor en 50% achter en een laag eigen gewicht van slechts 1.490 kg. Net als bij de BMW i3 is het passagierscompartiment  van de BMW i8 gemaakt van CFRP (Carbon Fibre Reinforced Plastic).

De van CFRP en aluminium gemaakte portieren, die 50% lichter zijn dan conventionele autoportieren, geven toegang tot een met leder afgewerkt interieur. Het van magnesium vervaardigde dashboard is zo’n 30% lichter dan dat van de BMW 6-serie.

BMW i8 pre production technische fotos 2013 02

Daardoor zijn ook minder componenten nodig voor de ophanging, wat nog eens 10% gewicht scheelt. Speciaal, zeer licht isolatieschuim is gebruikt voor onder meer de airconditioning. Aluminium bedrading en grote, maar lichte aluminium 20-inchwielen zijn andere voorbeelden van gewichtsbesparing.

Net als de toepassing van aluminium bouten en moeren, die zo’n 45% minder wegen dan vergelijkbare stalen exemplaren, maar die wel even sterk zijn. De BMW i8 is de eerste auto ter wereld met zogenoemd chemisch gehard glas, zoals dat bijvoorbeeld ook voor smartphones wordt gebruikt.

Dit glas is zeer sterk, slechts 0,7 mm dik en weegt daardoor ongeveer 50% minder dan conventioneel gelamineerd autoruitglas. Een dubbele laag van dit glas wordt gebruikt als afscheiding tussen de passagiers- en bagageruimte.

BMW i8 pre production technische fotos 2013 12

De BMW i8 is het eerste model dat wordt voorzien van de nieuwe 1,5-liter TwinPower driecilinder turbomotor met 231Pk en dat is eigenlijk vergelijkbaar met de huidige x28i viercilinder motor.

Deze driecilinder bevat dezelfde componenten als de zescilinder TwinPower turbomotoren, zoals het hoogwaardige turbolaadsysteem, directe brandstofinjectie en VALVETRONIC, waarvan de variabele inlaatkleppen de rol van de gasklep overnemen.

Een balansas elimineert trillingen, een demper in de automatische transmissie zorgt voor een soepele aandrijving en de inwendige wrijving in het motorblok is zeer laag. Mede daardoor is het brandstofverbruik gunstig en bereikt de driecilinder turbomotor zijn maximumkoppel van niet minder dan 320Nm. De elektromotor (131Pk) bereikt een maximumkoppel van 250Nm.

BMW i8 pre production technische fotos 2013 06

Met een volle accu is tot 35 kilometer puur elektrisch af te leggen, met een maximumsnelheid van 120 km/h. Een brandstofverbruik van minder dan 2,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 59 /km zou mogelijk moeten zijn. Opladen van de accu kan thuis op het elektriciteitsnet met een doorsneestekker (tot 3 uur laadtijd) of met een BMW i Wallbox (tot 2 uur laadtijd).

Wordt de i8 sportief gebruikt dan drijven de benzine- en elektromotor gelijktijdig de auto aan. De meeste kracht gaat daarbij naar de achterwielen, omdat die worden aangedreven door de benzinemotor via een zestrapsautomaat. De voorwielen worden rechtstreeks aangedreven door de elektromotor. Officiële prestaties heeft BMW nog niet bekend gemaakt.

Het elektronische management van het hybridesysteem zorgt onderweg, waar mogelijk dat de accu wordt bijgeladen. Dat gebeurt door de elektromotor te benutten als dynamo. Maar ook de startmotor met hoog voltage van de benzinemotor kan fungeren als dynamo.

Met Driving Experience Control en de eDrive-knop is te kiezen voor maximale efficiency of een sportief rijgedrag. Voor de BMW i8 zijn er ook de Driving Experience Control (met op  maximale efficiency gerichtte ECO PRO-stand) en Dynamic Damper Control-systemen, zoals in andere modellen van BMW.

BMW i8 pre production technische fotos 2013 04

Ook is de automaat in een SPORT-stand te zetten en handmatig te schakelen. De reactie op het gas is in deze positie feller en de elektromotor schakelt bij hard optrekken over op powerboost voor nog meer kracht.

Tegelijkertijd zal er dan bij afremmen meer energie geregenereerd worden om de accu sneller bij te laden. Met Driving Experience Control in de stand comfort heeft de BMW i8 op een volle tank en een volle accu een actieradius van maximaal 500 km. In de positie ECO PRO is volgens BMW zelfs nog tot 20% meer mogelijk.

BMW i8 pre production technische fotos 2013 03

Verder beschikt de i8 over zaken als elektromechanische besturing, DSC (Dynamic Stability Control) met ABS, Cornering Brake Control (CBC), Dynamic Brake Control (DBC), Brake Assist, Brake Standby, Start-Off Assistant, Fading Compensation en een  Brake Drying functie.

De met een schakelaar te activeren Dynamic Traction Control (DTC) laat enige mate van wielslip toe om bijvoorbeeld makkelijker van de plek te komen op een gladde ondergrond (sneeuw) of om enige mate van overstuur toe te laten bij het met hoge snelheid nemen van bochten.

BMW i8 pre production technische fotos 2013 01

Respect Copyright!
%d bloggers like this: