BMW kijkt goed naar A45 AMG voor 1-serie M-Performance

Terwijl iedereen nog aan het bijkomen is van de presentatie van de nieuwe 1-serie een paar dagen geleden, presenteert het M-label al de eerste Performance-onderdelen voor de nieuwe hatchback van BMW. Natuurlijk gaat het daarbij niet alleen om uiterlijk vertoon maar zijn er gelukkig op techniek gebied ook nog wat nieuwtjes te melden.

In ieder geval zijn er natuurlijk de nodige onderdelen voor de buitenkant bijvoorbeeld met een carbon fiber-look en een zwart glanzende afwerking. Daarnaast zijn de nodige spoilers en splitters leverbaar die volgens BMW ook het nodige effect op de aerodynamica zouden moeten hebben. Dit alles kan worden afgemaakt met nieuwe bestreping, bestickering en M-Performance-logo’s.

Noemenswaardig is verder een setje hoogwaardige M-Performance velgen in Y-Spoke design (554M, 18”-inch). Deze voor het gewicht geoptimaliseerde zomervelg in Jet Black mat is voorzien van een veelkleurige grafische print die het M-Performance opschrift en het M-logo volgens BMW perfect tot hun recht laat komen.

Uiteraard is er ook een setje velgen (Y-Spoke, 711M, ijzergrijs, 18”-inch) leverbaar dat geschikt is voor het gebruik van sneeuwkettingen. Mocht 18”-inch niet groot genoeg zijn dan is er een setje lichtmetaal leverbaar in 19”-inch en een tweekleurige look (555M).

De velgensets zijn overigens ook te combineren met een remkit. Die bestaat uit 18”-inch schijven aan de voorkant, voorzien van vier zuigers per klauw en uitgevoerd zijn in aluminium om net even wat extra gewicht te besparen. Een speciaal M-Performance stuur en spiegelprojectoren die het M-logo in kleur op de straat projecteren maken het geheel compleet.

Kijkend naar de bijgaande foto’s kan ik me toch niet geheel aan de indruk onttrekken dat BMW goed gekeken heeft naar het uiterlijk van zijn grote rivaal, de Mercedes A45 AMG. Maar toeval zal dat niet zijn, toch? Kijk zelf maar hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: