BMW M3 & M4 Competition Package: hardcore to the bone

De BMW M3 Sedan, M4 Coupé en M4 Cabriolet bieden standaard al een ongekende combinatie van high-performance autosporttechniek en dagelijks gebruiksgemak.

Maar voor wie dat niet genoeg vindt is er natuurlijk altijd een tandje meer. In dit geval in de vorm van het Competition Package dat vanaf de komende lente voor deze drie modellen leverbaar wordt.

De zescilinder-in-lijn M TwinPower Turbo motor krijgt een vermogensupgrade van 14 kW (19 pk) tot 331 kW (450 pk) en het Competition Package voegt een aantal exclusieve kenmerken toe aan de uitrusting.

BMW M3 M4 Competition Package M-Performance 2016 03

Het toegenomen motorvermogen betekent nog betere prestaties. De M3 Sedan en M4 Coupé met Competition Package en optionele 7-traps M DCT sporttransmissie accelereren in slechts 4,0 seconden van 0 naar 100 km/h (0,1 sec sneller dan dezelfde auto zonder Competition Package).

Voor de M4 zonder dak geldt in dit geval een sprinttijd van 4,3 seconden (eveneens 0,1 sec sneller). Ook de handgeschakelde versies accelereren een tiende seconde sneller van 0-100 km/u dan de versies zonder Competition Package.

BMW M3 M4 Competition Package M-Performance 2016 02

Vernieuwd Adaptief M onderstel

De Competition-modellen zijn voorzien van het grondig vernieuwde Adaptieve M onderstel. Nieuwe veren, dempers en stabilisatorstangen en de opnieuw gekalibreerde rijmodi (Comfort, Sport en Sport+) staan garant voor een verbeterde handling en superieure rijkwaliteiten in alle situaties.

Ook zijn het Active M-differentieel en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC ) aangepast aan het toegenomen vermogen. Het Competition Package omvat eveneens speciale, gepolijste lichtmetalen 20-inch M-wielen die nogal veel gelijkenis vertonen met de velgen van de GTS (type 666 M) in de maat 265/30 R20 vóór en 285/30 R20 achter.

Het exclusieve karakter van het Competition Package komt ook tot uiting in onderscheidende exterieuraccenten in BMW Individual hoogglans Shadow Line. Behalve de raamstijlen en buitenspiegelkappen zijn ook de nieren van de grille, de kieuwen op de voorschermen en de modelbadge op de achterklep in deze kleur uitgevoerd.

De dubbele eindpijpen van het BMW M-uitlaatsysteem zijn afgewerkt in ‘black chrome’. De sportieve sfeer in het interieur wordt versterkt door de veiligheidsgordels met geweven BMW M strepen.

De prijs van het pakket bedraagt overigens 7.000,- euro en dat kun je beter besteden aan rondjes over de Nordschleife, want standaard zijn deze M-modellen al potent genoeg.

BMW M3 M4 Competition Package M-Performance 2016 04 BMW M3 M4 Competition Package M-Performance 2016 05 BMW M3 M4 Competition Package M-Performance 2016 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: