BMW M8: met dak, zonder dak en extra gepeperd eindelijk officieel

Iedereen wist al dat ze gingen komen en vandaag zijn de BMW M8 Coupé en Convertible inclusief de Competition uitvoeringen eindelijk officieel.

In het vooronder is natuurlijk de 4,4-liter V8 twinscroll twinturbo uit de M5 te vinden, die er voor deze gelegenheid ook 600 pk en 750 Nm trekkracht uitperst. BMW meldt trots dat deze motor gemaakt is voor hoge toeren en dat de begrenzer pas bij 7.200 toeren ingrijpt. In mijn ogen is dat niets om heel erg trots op te zijn, kijk maar eens wat de ingenieurs uit Zuffenhausen met een GT3 kunnen doen.

Het vermogen wordt via 8-traps M-Steptronic transmissie met Drivelogic en M-x-Drive vierwielaandrijving naar alle wielen overgebracht waarbij de meeste aandrijfkracht naar de achterwielen wordt geleid in combinatie met een actief M-differentieel. Daarbij is er keuze uit drie rijmodi: 4WD, 4WD Sport en 2WD met achterwielaandrijving en DSC uitgeschakeld.

Met deze aandrijflijn gaat de 1.885 kg zware M8 Coupé in 3,3 seconden naar de 100, in 10,8 naar de 200 en ligt de top op een begrensde 250 km/h, of met het M-drivers package 305 km/h. De open versie is uiteraard ietsje langzamer vanwege het feit dat deze 125 kilogram zwaarder is.

Het onderstel is uiteraard aangepast en voorzien van actieve dempers, M Servotronic besturing en een speciaal remsysteem dat in twee standen (comfort en hard) is in te stellen zijn ook van de partij. De veerpoten worden door een brug verbonden en ook de achterwielophanging is verstevigd. Keramische remschijven zijn niet standaard, maar het zal je niet verbazen dat die voor een flink bedrag gewoon op de optielijst staan.

Aan de buitenkant is de M8 uiteraard te herkennen aan twee dubbele uitlaten, grotere luchtinlaten en het nodige spoilerwerk. Standaard zijn 20”-inch velgen met banden in de maten 275/35R20 voor en 285/35R20 achter gemonteerd.

Optioneel is een carbon-pakket leverbaar. De Coupé beschikt dan over een 'double bubble'-dak van met carbon verstevigde kunststof. De cabriolet heeft een stoffen dak dat in vijftien seconden, ook rijdend, open of dicht gaat. De pook is nieuw ontworpen en de M8-badges in de hoofdsteunen zijn verlicht.

Mocht dat allemaal nog niet voldoende zijn, dan is er (net zoals bij de M5) natuurlijk ook nog de extra gepeperde Competition uitvoering. Die heeft 25 pk extra, waarmee hij een tiende seconde sneller op de 100 km/h zit (en 0,2 s eerder op de 200). Daarnaast is de motorophanging verder verstevigd, waardoor de M8 Competition sneller en preciezer op het gas reageert dan de ‘normale’ M8.

De prijzen van de nieuwe BMW M8 volgen medio augustus en de marktintroductie staat gepland voor september.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: