BMW maakt vast prijzen van de i3 bekend

De BMW i3 beleeft over een week pas z’n première, maar dat weerhoudt de Nederlandse importeur er niet van alvast wat prijzen met ons te delen. Zo is de eerste elektrische auto van het Beierse merk vanaf November te krijgen voor een prijs van 35,5 mille.

Voor wie de patent tekeningen en gelekte foto’s nog niet gezien heeft leggen we nog kort even uit wat de i3 is.

De i3 is de eerste in een lijn van elektrische i-modellen die BMW de komende jaren op de markt gaat brengen. Hij beschikt over een 170Pk sterke elektromotor die goed is voor een koppel van 250Nm. Naar verluidt zou de i3 daar ergens tussen de 130 en 160 kilometer ver mee moeten komen.

BMW i3 open techniek 2013 range extender 01

Optioneel is er ook een versie met range extender leverbaar zodat je ongeveer 300 kilometer ver kunt komen. Deze versie beschikt naast de genoemde elektromotor nog over een tweecilinder motor van 650cc die puur gebruikt wordt om de accu op te laden. Die is uiteraard wat duurder en komt uit op een vanafprijs van bijna 40 mille.

Opvallend is dat BMW de auto ook online te koop wil gaan aanbieden. Een gunstig leasetarief (599,- p/m, 48mnd, 15k km p/j en FOL) zouden de verkopen moeten helpen.

Wat mij betreft is er echter één groot nadeel aan de i3. Hij is lelijk, erg lelijk.

TagsBMWi3
Respect Copyright!
%d bloggers like this: