BMW: meer xDrive versies, 335d bestelbaar en Launch Control voor 1-, 3- en 6-serie

Als voorbode op het komende modeljaar, dat overigens al vrij snel start, heeft BMW laten weten wat nieuwtjes te hebben.

Zo krijgt de automatische 8-traps versnellingsbak in de 1-, 3- en 6-serie de beschikking over een Eco Pro-modus met zeilfunctie, zoals we al eerder zagen in de Porsche Panamera Hybrid, en zelfs Launch Control is nu af fabriek aanwezig.

Vooral die laatste mogelijkheid zal je niet helpen om brandstof te besparen maar de Eco Pro-modus ontkoppelt de aandrijving als de bestuurder bij snelheden tussen de 50 en 160 km/h de voet van het gas haalt. Hierdoor rolt de auto zonder motorweerstand door en dat heeft uiteraard een gunstig effect op het brandstofverbruik.

Ook een gunstig effect op het brandstopverbruik moet de nieuwe vooruitkijkassistent hebben. Deze assistent wordt optioneel leverbaar bij het Professional navigatiesysteem en attendeert de bestuurder op het ideale moment om gas los te laten voor bochten.

Tot slot geeft BMW aan dat het aantal xDrive modellen uitgebreid wordt. Zo zijn vanaf nu ook de 118d en 318d leverbaar. De M5 krijgt GEEN xDrive in het huidige model en ook niet voor de aanstaande facelift.

De door ons al aangekondigde 335d is nu ook officieel. Voorlopig alleen leverbaar in Sedan (in het najaar volgt de F31 Touring 335d) en standaard met xDrive, moet deze 313Pk sterke zescilinder TwinTurbo gehakt maken van alle diesel Sedans in z’n klasse. Gefluisterd wordt een acceleratie van 0-100 km/h in rond de 5,1 seconden bij een verbruik van 5,5 liter. Die laatste cijfers zijn nog niet officieel maar komen aardig in de richting.

Binnenkort meer over de 335d.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: