BMW presenteert ook de nieuwe 5-serie LCI G30/G31

Nadat het eerder al de beurt was aan de 6-serie, debuteert vandaag ook de vernieuwde BMW 5-serie. De G30 en G31 LCI beschikken over een uitgebreide update van het exterieurdesign met meer sportieve allure en opvallende designelementen, een verder verfijnd premium gevoel van het interieur, verbeterde efficiency, extra rijdynamiek dankzij elektrificatie van diverse aandrijflijnen en de laatste innovaties op het gebied van rijhulpsystemen en connectiviteit.

De nieuwe 5-serie Sedan en Touring zijn vanaf juli dit jaar te bestellen en markeren een nieuw hoofdstuk in de succesvolle historie van de “Fünfer” die alweer in 1972 van de vorige eeuw debuteerde; van de huidige modelgeneratie zijn er wereldwijd al meer dan 600.000 exemplaren verkocht.

Nieuwe opvallende designaccenten, duidelijk gestructureerde oppervlakken aan voor- en achterkant, een nieuw ontworpen BMW nierengrille die nu breder en hoger is, maken net zoals nieuwe LED koplampen met slanke contouren en nieuwe driedimensionale achterlichten onderdeel uit van het totale pakket. Alle modelvarianten beschikken overigens voortaan standaard over trapeziumvormige uitlaatsierstukken.

Nieuwe exterieurkleuren en extra BMW Individual lakkleuren, een M-Sportpakket met nieuwe designfeatures en extra specifieke accenten voor vlaggenschipmodel M550i x-Drive (alleen als Sedan) maken het plaatje aan de buitenkant compleet.

Uiteraard zijn er diverse setjes velgen in de maten 18”- tot en met 20”-inch leverbaar, allen in een design wat je zo nog niet eerder zag. Dat geldt ook voor de BMW Individual Air Performance Wheels die bestaan uit een innovatief design dat wielgewicht en luchtweerstand minimaliseert. Het optionele M-Sport remsysteem is voortaan met remklauwen uitgevoerd in de kleur blauw of rood leverbaar.

Bij de marktintroductie is overigens een speciale M-Sport Edition variant te bestellen waarvan er wereldwijd slechts 1.000 zullen worden geproduceerd. Deze variant is uitgerust met het M-Sportpakket, Donington Grey metallic lakafwerking – een kleur die voorheen alleen verkrijgbaar was op BMW M modellen – en exclusieve 20”-inch BMW Individual Air Performance Wheels in tweekleurig design.

Het interieur is verder verfijnd met optioneel een 12,3”-inch Control Display (10,25 inch Control Display voortaan standaard), automatische klimaatcontrole met extra functies, en een met leder afgewerkt sportstuurwiel met opnieuw gearrangeerde multifunctionele toetsen. Belangrijk nieuws voor de veelrijders is dat de comfortstoelen en nieuwe M-multifunctionele stoelen aangepast zijn voor een nog beter zitcomfort.

Alle overige nieuwtjes vind je in ons artikel over de 6-serie LCI en lees je hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: