BMW presenteert vernieuwde 5-serie Sedan, Touring & Gran Turismo

BMW heeft alle modellen van de 5-serie een opfrisbeurt gegeven en daarbij voorzien van subtiele exterieurwijzigingen, nieuwe motorvarianten, nieuwe innovatieve voorzieningen en uitgebreide ConnectedDrive-toepassingen.

BMW 5-serie LCI 2013 sedan touring gran turismo F07 F10 F11 0160

Met onmiddellijke ingang is de BMW 518d het nieuwe instapmodel. Dit model beschikt over de 2,0-liter viercilinder TwinPower Turbo dieselmotor voorzien van 143Pk en 360Nm koppel. Met een verbruik van slechts 4,5 liter per 100 kilometer en een CO2 uitstoot van 119 gram is deze versie goed voor een A-label. Nieuw zijn verder de 520d met xDrive-vierwielaandrijving en de volledig nieuwe, 450Pk sterke V8 TwinPower Turbo benzinmotor die als 550i leverbaar wordt voor de Sedan, Touring en Gran Turismo.

BMW 5-serie LCI 2013 sedan touring gran turismo F07 F10 F11 0161

Het brandstofverbruik is over de gehele linie gedaald terwijl in enkele gevallen de prestaties zijn toegenomen. Alle beschikbare motoren voldoen aan de Euro 6-emissienorm en de stikstofemissie reducerende BMW BluePerformance-technologie is standaard in alle dieselvarianten. Behalve Brake Energy Regeneration, de Auto Start-Stop-functie en de ECO PRO-modus, behoren nu ook de ECO Pro Route-functie en een ‘coasting’-modus (‘vrijloop’: bij gas los wordt de motor ontkoppeld) tot het standaard gemonteerde BMW EfficientDynamics-pakket.

BMW 5-serie LCI 2013 sedan touring gran turismo F07 F10 F11 0159

Aan de buitenzijde zien we subtiele wijzingen zoals extra contourlijnen rondom de karakteristieke ‘nieren’ en lager geplaatste luchtinlaten. De achterzijde is optisch breder door de aangepaste bumper en de scherper gesneden achterlichtunits zijn nu opvallender. Wijzigingen aan de voorbumper van de BMW 5-serie Gran Turismo zorgen voor een krachtiger voorkomen. De achterzijde is opnieuw ontworpen en bevat een verchroomde sierstrip, meer diepte rondom de kentekenplaat en nieuw ontworpen LED-verlichting. Doordat de bagageruimte van de BMW 5-serie Gran Turismo grondig is herzien, is de inhoud met 60 liter gegroeid tot 500 liter.

BMW 5-serie LCI 2013 sedan touring gran turismo F07 F10 F11 0158

Binnenin is het iDrive-besturingssysteem standaard aanwezig en voorzien van een verchroomde afwerking en de inhoud van bergvakken en bekerhouders is groter. Optioneel leberbaar is een multifunctioneel 10,25”-inch instrumentenpaneel dat samenwerkt met het Driving Experience Control-systeem. De grafische weergave van de toerenteller en de snelheidsmeter verandert op basis van de gekozen rijmodus.

BMW 5-serie LCI 2013 sedan touring gran turismo F07 F10 F11 0162

Xenonverlichting en in de buitenspiegel geïntegreerde knipperlichten zijn  standaard op alle BMW 5-serie modellen. Adaptieve full-LED-koplampen en LED-mistlampen zijn aan de optielijst toegevoegd. Ook nieuw zijn de BMW Luxury Line en de BMW Modern Line met exclusieve en onderscheidende designkenmerken en materiaalkeuze. Voor elke BMW 5-serie is een M Sport-pakket beschikbaar, net zoals nieuwe kleuren voor het voor het in- en exterieur, lichtmetalen velgen en sierelementen.

BMW 5-serie LCI 2013 sedan touring gran turismo F07 F10 F11 0156

Verder is het BMW ConnectedDrive onder handen genomen en beschikt voortaan over zaken als uitgebreide office-functies, een dicteerfunctie en geavanceerde zoekdiensten, maar ook muziek via BMW Online Entertainment, Real Time Traffic Information en connectiviteit via social media.

BMW 5-serie LCI 2013 sedan touring gran turismo F07 F10 F11 02

Standaard is de BMW 5-serie nu ook voorzien van eCall (Emergency Call). Dit intelligente systeem licht bij een ongeval of gevaarlijke situatie snel de hulpdiensten in. Via een druk op de knop of via een automatisch uitgaand signaal kan politie, brandweer en/of een ambulance worden opgeroepen. Uniek aan het systeem van BMW is dat de oproep wordt aangenomen door een Nederlands sprekende servicecentralemedewerker en dat de auto een dataverbinding met de servicecentrale kan aanleggen.  Op deze manier kan - na activering van een airbag - de exacte locatie van de auto worden ontvangen door de centrale. Tevens kan worden geconstateerd hoeveel inzittenden bij het ongeval betrokken zijn en waar de impact in de auto heeft plaatsgevonden zodat de juiste hulpdiensten te allen tijde optimaal geïnformeerd kunnen worden.

BMW 5-serie LCI 2013 sedan touring gran turismo F07 F10 F11 011

Verbeterd zijn verder het nachtzichtsysteem (vanaf Juli met Dynamic Light Spot), het head-up display dat nu ook telefoonlijsten en entertainment info’s kan laten zien,  inparkeerassistent (vanaf November ook met automatisch gaspedaal/rem), de vermoedheidsherkenning en Driving Assistant Plus die ook vanaf November over een filefunctie beschikt die tot 40 km/h zelfstandig stuurt, remt en accelereert.

BMW 5-serie LCI 2013 sedan touring gran turismo F07 F10 F11 04

De nieuwe BMW 5-serie is vanaf 29 Mei te bestellen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: