BMW vernieuwt 2-serie Active Tourer en Gran Tourer

BMW voorziet de 2-serie Active Tourer en Gran Tourer van een update. Ondanks het feit dat we het een spuuglelijke auto vinden, wisten de Duitsers er vanaf 2014 al 380.000 exemplaren van te verkopen.

De belangrijkste afzetmarkten zijn daarbij Duitsland, China en Groot-Brittannië waarbij meer dan 70% van de kopers van deze modellen hiervoor een auto van een ander merk reed. Het merk is er dus veel aangelegen om deze 2-serie varianten bij de tijd te houden.

De vernieuwde voorzijde met de brede luchtinlaat en opvallende nierengrille accentueert volgens BMW de sportief-elegante uitstraling van de auto’s. De eveneens nieuw vormgegeven achterbumper met grotere uitlaatuiteinden (twee uitlaten voor alle viercilinderversies) zouden de breedte van de auto meer moeten benadrukken.

Uiteraard is ook het M-Sportpakket vernieuwd en dat is gewoon een minimale vereiste als je in de markt bent voor een 2-serie MPV.

Twee nieuwe carrosseriekleuren – Jucaro Beige en Sunset Orange – en zes nieuwe designs voor de optionele lichtmetalen 17"-, 18"- en 19"-inch wielen bieden extra mogelijkheden voor personalisatie. Exclusieve materialen en nieuwe stoelbekleding – stof met Sensatec, leder – geven het interieur meer stijl dan bij de voorgaande versie.

De versies met de zeventraps Steptronic transmissie met dubbele koppeling of de achttraps Steptronic transmissie zijn voorzien van een nieuwe elektronische keuzehendel. Joepie.

De dubbele koplampen – nu zeshoekig van vorm – geven het front voortaan weer een moderner aanzien. Ook nieuw is de vormgeving van de optionele mistlampen met LED-technologie aan de voorzijde.

De nieuwste generatie benzine- en dieselmotoren zijn aangepast voor een nog lager verbruik. Onder meer de nokkenas, het koelsysteem, de distributie en de turbo’s hebben de nodige veranderingen ondergaan.

De motoren in de nieuwe 2-serie Active Tourer leveren vermogens van 80 tot 170 kW (109 tot 231 pk) en die in de nieuwe Gran Tourer van 80 tot 141 kW (109 tot 192 pk). Het gecombineerde brandstofverbruik van het nieuwe BMW EfficientDynamics motorengamma varieert van 4,3 tot 6,4 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-emissie van 112-147 gram per kilometer.

Alle dieselmotoren zijn voorzien van technologie om de uitlaatgassen te reinigen, zoals een dieselpartikelfilter, een stikstof-absorptiekatalysator en een SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction), dat een ureumoplossing (AdBlue) inspuit om stikstofoxides in de uitlaatgassen van de auto te reduceren. Twee turbo's vind je voortaan op alle diesels.

De plug-inhybride BMW 225xe iPerformance Active Tourer heeft voortaan een puur elektrische actieradius van 45 kilometer en een systeemvermogen van 165 kW (224 pk).

Komende maart staat de vernieuwde 2-serie in de showroom.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: